به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجعفر قائم پناه روز سه شنبه در شورای آسیبهای اجتماعی استان کرمانشاه افزود: باید به مسائل و آسیبهای اجتماعی در استان توجه بیشتری شود؛ همانطور که بیکاری مساله (اصلی کرمانشاه) است معضلات اجتماعی نیز باید برای مسؤولان استانی و کشوری به عنوان یک مشکل تلقی شود.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در استان کرمانشاه مانند بسیاری از استانهای دیگر ریشه در عوامل متعدد دارد، ادامه داد: برای شناسایی و برطرف کردن آسیبهای اجتماعی باید به رویکرد علمی و نظام مند در حوزه سیاست گذاری اجتماعی توجه ویژه شود.
قائم پناه افزود: نباید برای برطرف کردن معضلات اجتماعی تنها به دولت تکیه کرد چراکه پدیدههای اجتماعی ماهیت چند وجهی و ریشه در عوامل متعدد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و تاریخی دارند.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری خواستار مواجهه اثربخش با مسائل اجتماعی با رویکرد جامعه نگر شد و بیان کرد: باید برای حل این موضوع کنش گری تمام ذینفعان را به رسمیت شناخت.
قائم پناه ادامه داد: حکمرانی اجتماعی کارآمد به این معناست که باید از الگوی حکمرانی سلسله مراتبی و دستوری فاصله گرفت و به سویی حرکت کرد که دولت، بخش خصوصی، سازمانهای مردم نهاد و جوامع محلی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی صرفاً با تزریق منابع مالی حل نمیشود، افزود: هر قشر و گروهی میتواند نقش مؤثری در کاهش آسیبهای اجتماعی ایفا کند؛ مسؤولیت اجتماعی نهادها، بنگاههای اقتصادی و سمنها باید تقویت شوند و صدای جامعه محلی باید در تصمیم گیری شنیده شود.
بیکاری عامل مهم تشدید آسیب اجتماعی
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین گفت: یکی از عوامل مؤثر در تشدید آسیبهای اجتماعی در استان کرمانشاه معضل بیکاری است؛ آمار در این زمینه نگران کننده است و در زمستان سال گذشته استان کرمانشاه با ۱۵.۲ درصد در صدر جدول بیکاری کل کشور قرار داشت.
قائم پناه ادامه داد: بیکاری محوری ترین مساله در مطالعه موضوعات اجتماعی استان کرمانشاه است؛ دولت وفاق ملی با رویکرد مشارکت محوری مردم فرصتی مناسب برای مقابله جدی با معضل آسیبهای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط نقش زیادی در کاهش بیکاری داشته و باید اولویت کار مدیران استان باشد، بیان کرد: افزایش مشارکت شهروندان در امور اقتصادی باعث کاهش نرخ بیکاری میشود و قطعاً بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و بزهکاری را بطور قابل توجهی کاهش خواهد داد.
معاون رئیس جمهور گفت: توانمندسازی اقتصادی پیش شرط لازم اما نه کافی برای کاهش آسیب اجتماعی است؛ صرفاً با حل معضل بیکاری نمیتوان به طور کامل بر آسیب اجتماعی فائق آمد.
قائم پناه افزود: مردم بهترین راه حل را برای برطرف کردن آسیب اجتماعی و مشکلات ناشی از آن میشناسند و میتوانند در کنار یکدیگر بر این مشکلات غلبه کنند؛ این همان مفهوم توسعه اجتماع محور است که در ادبیات علمی دولت وفاق مورد تاکید قرار دارد.
وی با بیان اینکه سفر آینده نزدیک رئیس جمهور به استان کرمانشاه فرصتی مغتنم برای بیان مسائل و مشکلات حوزه آسیبهای اجتماعی است، ادامه داد: این فرصت باید جدی گرفته شود و با استفاده از ظرفیتهای ملی و محلی برای غلبه بر مسائل استان تدبیر شود.