رکورد جدید اسپیس ایکس: پرتاب و فرود موفق یک راکت فالکون 9 برای 27امین بار [تماشا کنید]

دیجیاتو سه شنبه 26 فروردین 1404 - 18:02
راکت فالکن 9 اسپیس‌ایکس با قراردادن ۲۷ ماهواره استارلینک در مدار و فرود موفق برای بیست‌وهفتمین بار، رکورد جدیدی به ثبت رساند. The post رکورد جدید اسپیس ایکس: پرتاب و فرود موفق یک راکت فالکون 9 برای 27امین بار [تماشا کنید] appeared first on دیجیاتو.

راکت فالکون 9 اسپیس‌ایکس با پرتاب 27 ماهواره استارلینک و بیست‌وهفتمین فرود موفق، رکورد جدیدی در تاریخ پرتاب‌های فضایی ثبت کرد.

این راکت بامداد از پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا پرتاب شد و پس از رهاسازی 27 ماهواره استارلینک در مدار پایین زمین، برای بیست‌وهفتمین بار با موفقیت فرود آمد. براساس گزارش‌های اخیر، این دستاورد فالکون 9 را به نخستین راکت تاریخ تبدیل می‌کند که توانسته 27 بار پرتاب و فرود موفق را تجربه کند.

تاریخ‌سازی مجدد فالکون 9 اسپیس‌ایکس

اسپیس‌ایکس برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری، از سال‌ها پیش سیستم فرود عمودی بوستر را توسعه داده است. در این روش، مرحله اول راکت پس از جدا شدن از مرحله دوم، به‌جای رها شدن در جو، به‌صورت کنترل‌شده به زمین یا کشتی مخصوصی در اقیانوس بازمی‌گردد. این کشتی که اسپیس‌ایکس آن را «Droneship» می‌نامد، در این مأموریت سکوی «Just Read the Instructionss» بود. فقط 8 دقیقه پس از پرتاب، بوستر به‌نرمی روی این سکوی شناور فرود آمد.

بوستری که در این مأموریت استفاده شده با کد B1067 شناخته می‌شود و سابقه‌ درخشانی دارد. پیش‌ازاین، در مأموریت‌های مهمی مانند ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی، پرتاب ماهواره‌های تجاری و 16 مأموریت استارلینک شرکت کرده است. آخرین پرواز این بوستر پیش از مأموریت اخیر، 15 فوریه انجام شده بود.

قابلیت استفاده مجدد از بوسترها تحول بزرگی در صنعت فضایی به‌ وجود آورده است. تا پیش از اسپیس‌ایکس، بخش عمده‌ای از هزینه‌های فضایی صرف ساخت راکت‌هایی می‌شد که فقط یک‌ بار استفاده می‌شدند اما اکنون، با بازگشت و استفاده مجدد از راکت‌ها، هزینه‌ها به‌شدت کاهش یافته و فرصت‌های بیشتری برای نهادهای علمی، شرکت‌های تجاری و سازمان‌های دولتی فراهم شده است.

نخستین فرود موفق بوستر فالکون 9 پس از چندین تلاش ناموفق، سرانجام سال 2015 محقق شد. از آن زمان تاکنون، مهندسان اسپیس‌ایکس این فناوری را بهبود داده‌اند و آن را در راکت‌های جدیدتر مانند استارشیپ نیز به کار گرفته‌اند.

در سامانه استارشیپ، بوستر عظیم Super Heavy پس از بازگشت به زمین، به‌جای فرود روی سطح، با دقتی خیره‌کننده مستقیم میان بازوهای مکانیکی غول‌پیکر برج پرتاب فرود می‌آید؛ نمایشی مهندسی‌شده از اوج فناوری و هماهنگی که یادآور آینده‌ای نزدیک و شگفت‌انگیز سفرهای فضایی است.

اسپیس‌ایکس امیدوار است در آینده نزدیک بتواند از هر بوستر فقط چند روز پس از هر پرواز، دوباره استفاده کند. هدف نهایی این پروژه‌ها رساندن انسان به ماه و مریخ است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.