به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلیلیمقدم عصر سه شنبه در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه کشور که در شیراز گفت: به دلیل تغییرات در جمعیت آفات و بیماریهای ناشی از شرایط اقلیمی، دستورالعملهای مدیریت آفات و بیماریها با کمک همکاران در مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی بهروزرسانی شد.
وی ادامه داد: سال گذشته هشداری از سازمان فائو مبنی بر احتمال طغیان ملخ صحرایی به دلیل وضعیت آب و هوایی، بارندگیها در شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا دریافت کردیم که در این راستا تمام موارد را رصد و سموم و آفتکش را خریداری کردیم و با مشکل مواجه نشدیم، اما پایشها همچنان به طور دقیق و منظم انجام میشود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در شرایطی که تغییرات اقلیمی، افزایش تجارت محصولات کشاورزی و تبادل محصولات، تغییر الگوی زیستی، آفات نوظهور و غیره ابعاد جدیدی به این سازمان بخشیده، نقش مدیران حفظ نباتات از همیشه راهبردیتر است.
جلیلی مقدم گفت: ما بهعنوان بخشی از پازل امنیت غذایی باید برای کنترل آفات برنامهریزی و مدیریت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در راستای صیانت از سلامت مردم، اجباری شدن استاندارد ملی آفتکشها از نیمه دوم دی سال گذشته آغاز شده است، ادامه داد: این موضوع در مرحله اول برای ۳۰ سم پرمصرف کشور برنامهریزی شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از توسعه نصب برچسب الکترونیکی و QR کد روی پاکت سموم نیز سخن گفت و افزود: تقلبی بودن و یا نبودن سموم با این مهم مشخص میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۸ قلم آفتکش ثبت و به سبد آفتکشهای ما اضافه شد، بیان کرد: ۹۶ درصد از آفتکشهایی که ثبت شدند، کمخطر و متوسط خطر بودند.
حذف ۱۹ قلم سم پرخطر از سبد سموم کشور اقدامات مهم سازمان حفظ نباتات کشور در سال گذشته بود که رئیس این سازمان به آن پرداخت.
جلیلیمقدم بر نقش حیاتی قرنطینه گیاهی به عنوان اولین سد دفاعی کشور در برابر آفات و بیماریهای نباتی تأکید کرد و گفت: گواهیهای بهداشتی صادرشده توسط سازمان حفظ نباتات ایران از اعتبار بینالمللی برخوردار است و تمام کشورهای جهان این اسناد را میپذیرند. این دستاورد حاصل تلاش همکاران ما در مبادی ورودی و خروجی است که با نظارت دقیق، از ورود یا خروج غیرقانونی عوامل خسارت زای گیاهی جلوگیری میکنند.
وی با بیان اینکه نظارت بر واردات و صادرات محصولات کشاورزی بر اساس شرایط قرنطینهای کشور مقصد انجام میشود، افزود: این فرآیند نه تنها از گسترش آفات جلوگیری میکند، بلکه اعتماد شرکای تجاری به محصولات ایرانی را افزایش میدهد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: امنیت غذایی ایران در گرو همکاری سه جانبه دولت، تولیدکنندگان و جامعه علمی است. سازمان حفظ نباتات متعهد است با بهرهگیری از فناوریهای روز و توانمندسازی نیروها، کشاورزی ایران را به الگویی موفق در منطقه تبدیل کند.
جلیلی مقدم با اشاره به سیاستهای کلان سازمان حفظ نباتات کشور، چشماندازها، اولویتها و اقدامات شاخص، تصریح کرد: این سمینار نه تنها یک نشست تخصصی و علمی است بلکه محلی برای همافزایی ملی است.