به گزارش خبرنگار مهر، فریبرز عباسی، مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری در این خصوص گفت: سال جاری برای اجرای ۵۰ هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری و ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار روش آبیاری زیر سطحی برنامهریزی کردیم که در صورت تحقق اعتبارات مورد نیاز، محقق خواهد شد.
وی تاکید کرد: اولویت ما اجرای روشهای آبیاری با راندمان و بهرهوری بالا در اراضی کشاورزی با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور است.
این مسئول دولتی با بیان این که تاکنون ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدهاند، اظهار کرد: سال گذشته سامانههای نوین آبیاری به رغم تخصیص دیرهنگام اعتبارات، در سطح نزدیک به ۳۰ هزار هکتار اجرا شد که تحقق بیش از ۸۰ درصد از هدفگذاری معاونت آب و خاک وزارتخانه را نشان میدهد.
عباسی در همین حال از افزایش ۲۰ درصدی اعتبارات سامانههای نوین آبیاری در بودجههای عمومی خبر داد و تصریح کرد: مجلس مصوب کرده است که امسال اعتباری را از محل صندوق توسعه ملی به توسعه سامانههای نوین آبیاری اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: با توجه به مزیت بالای روش آبیاری زیر سطحی، دولت برای سرعت بخشیدن به توسعه این روش ویژه در سال جاری، اعتباراتی را از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته است.
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی مستعد باید به سامانههای نوین آبیاری مجهز شوند.
وی گفت: به دلیل کاهش بارندگی، امسال با محدودیت آبی بیشتری روبرو هستیم و با برنامهریزی خوب باید از حداقل آب موجود، استفاده بهینهتری در اراضی کشاورزی انجام دهیم.
عباسی ابراز کرد: شورای عالی آب در آخرین جلسات خود در ماههای پایانی سال گذشته، مصوبات خوبی در مورد کشتهای بهاره و استفاده بهینه از آب داشت و این مصوبات در هیئت دولت نیز در حال تصویب هستند.