به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از ستاد خبری سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی، سیدجواد رفایی، در نشست خبری این رویداد که در بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد به اهمیت جایگاه سرود اشاره کرد و از حریانسازی این هنر در راستای مفاهیم ارزشی و فاخر سخن گفت.
وی با بیان اینکه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی قرار بود در سال ۱۴۰۳ برگزار شود، عنوان کرد: به دلیل شهادت شهید رئیسی و تغییرات متعاقب آن، با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، زمان برگزاری به ایامی که امکان رفت و آمد برای دانشآموزان وجود داشته باشد، تغییر یافت و لذا امسال در فروردینماه شاهد برگزاری اختتامیه این در مشهد مقدس رویداد هستیم.
مسئول دبیرخانه جشنوارههای رضوی با اشاره به منویات و تأکیدهای مقام معظم رهبری در خصوص هنر سرود و لزوم بکارگیری این ابراز برای انتقال مفاهیم، گفت: رهبری تأکید دارند که ترانه و سرود بخش لازمی در زمینه هنری شعر بوده و در راستای نیل به اهداف فرهنگی و فرهنگسازی واقعا اثرگذار است.
به تصریح مسئول دبیرخانه جشنواره های رضوی؛ هنر سرود، به ویژه برای دانشآموزان، یک جریان فرهنگی جدید ایجاد میکند که همبستگی، همکاری، همراهی و تبعیت از مربی را به همراه دارد و در آینده اجتماعی ایشان نقشی اثرگذار خواهد داشت.
رفایی متذکر شد: هنر سرود یک جریان فرهنگی نو و تازه در بدنه اجتماعی ایجاد میکند که از این منظر باید مورد توجه ویزه قرار گیرد.
وی از حضور ۴۲ هزار دانش آموز در سیزدهمین جشنواره سرود رضوی خبر داد و تصریح کرد: هنر فاخر سرود مانند هوای تازه و بهاری در دل و ذهن مخاطب نفوذ میکند لدا در صورتی که خوب و محتوایی تنظیم شود، اثرگذاری و ماندگاری بالایی دارد.
رفایی در پایان سخنانش به تأثیرگذاری اشعار و ترانههای دوران انقلاب و ماندگاری آن سرودها در ذهن ایرانیان اشاره کرد و سرود را عاملی برای ایجاد حرکت و انگیزه در مدارس دانست و بر لزوم تداوم این مسیر برای تولیدات فاخر و ارزشی، صحه گذاشت.
معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان رضوی خبر داد؛ جشنواره سرود رضوی سه ساحت نظام تربیتی را تأمین میکند
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه نظام تعلیم و تربیت دارای شش ساحت مشخص است، گفت: جشنواره سرود رضوی دستکم سه ساحت نظام تربیتی را تأمین میکند.
علی سعیدی، در نشست خبری این جشنواره که در بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد به اهمیت ساحتهای تربیتی در نظام تعلیم و تربیت، اشاره و اظهار کرد: در نظام تعلیم و تربیت شش ساحت وجود دارد که جشنواره سرود رضوی دست کم شش ساحت از این تعداد را داراست.
وی جشنواره سرود رضوی را فرصتی بینظیر در راستای تقویت ساحتهای تعلیم و تربیت دانست و افزود: این جشنواره دستکم سه ساحت مهم تربیتی شامل ساحت دینی، اعتقادی و اخلاقی، ساحت اجتماعی و ساحت هنری و زیباشناختی را مبتنی بر اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین تأمین میکند.
سعیدی با بیان اینکه این جشنواره حاصل کار مشترک بین بنیاد بینالمللی امام رضا (ع)، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ گفت: جشنواره سرود رضوی ارتباط مستقیم و مؤثری با ترویج فرهنگ و سیره رضوی دارد.
به تصریح وی؛ تعداد ۴۲ هزار دانشآموز در قالب ۴۳۰ گروه در این جشنواره شرکت کردهاند و ۴۵اثر به دبیرخانه رسیده که آثار همگانی به صورت فیلم دریافت و مورد داوری قرار گرفته است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه ۴۱ گروه در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در دو بخش دانشآموزان دختر و پسر شایسته تقدیر شناخته شدهاند، خاطرنشان کرد: اختتامیه این جشنواره در مشهد برگزار میشود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره در دو بخش سرود گروههای همگانی ویژه ابتدایی و متوسطه و گروههای رقابتی مقطع متوسطه، اظهار کرد: در مرحله پایانی و رقابتی، ۲۸ گروه به مرحله نهایی راه یافتهاند و مشهد مقدس میزبان ۶۰۰ دانشآموز در قالب این گروهها خواهد بود.
به تصریح سعیدی؛ پذیرایی و اسکان گروههای شرکتکننده بر عهده آموزش و پرورش بوده که بر این اساس دانشآموزان پسر در اردوگاه مازندران و دانشآموزان دختر در اردوگاه ثامنالحجج (ع) اسکان داده میشوند.
سیدجواد هاشمی داور اصلی و مجری اختتامیه جشنواره سرود رضوی
داور سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی با اشاره به حضور داوران شاخص و برجسته کشوری گفت: داور اصلی بخش رقابتی این رویداد سیدجواد هاشمی است که اجرای برنامه اختتامیه را نیز بر عهده خواهد داشت.
سیدمجتبی ذبیحی در این نشست با اشاره به روند برگزاری این رویداد اظهار داشت: سعی ما بر این بود در راستای کیفیت بخشی هر چه بیشتر به روند انتخاب آثار، از داوران مطرح و شاخص کشوری در حوزه سرود استفاده کنیم اگر چه با توجه به توانمندی و ظرفیتی که در این زمینه در مشهد وجود دارد، از حضور داوران مشهدی نیز بهرهمند شدیم.
وی افزود: خانم دکتر شهلا میلانی هستند که از داوران برجسته کشور و خانم مژگان خوش اندام که از داوران مطرح مشهدی هستند به عنوان دو بانوی شاخص در حوزه سرود این دور رقابتهای جشنواره را داوری خواهند کرد.
ذبیحی با اشاره به حضور آقایان امیر احمدی و سیدتقی نیکوکار تصریح کرد: داور اصلی این دوره از جشنواره، آقای سید جواد هاشمی است که در حوزه سرود فعالیت داشته و آهنگسازی نیز میکند که علاوه بر امر داوری مجری برنامه اختتامیه نیز خواهد بود.
وی بیان داشت: جشنواره امسال دارای چند بخش جنبی است که از جمله آن یک سرود همگانی است که به صورت مشترک همه گروهها که ۶۰۰ نفر هستند آن را تمرین می کنند تا در زمان حضور در مشهد در چند نقطه مشخص که جانمایی شده اجرای عمومی داشته باشند.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی خاطرنشان کرد: در بخش رقابتی چهار گروه برگزیده داریم که به تفکیک مقاطع جداگانه داوری خواهند شد.
وی اضافه کرد: در بخش همگانی این جشنواره با توجه به حجم بالای گروهها فیلم اجرای آنها از قبل ارسال و داوری شده که نتایج در اختتامیه اعلام خواهد شد.
ذبیحی با بیان اینکه این رویداد جزو جشنوارههای بزرگ سرود کشور است که در هشت بخش یعنی در چهار مقطع ابتدایی، متوسطه و برای خواهران و برادران به صورت مجزا اجرا خواهد شد گفت: با این وصف، بیشترین جوایز رشتههای بنیاد بینبینالمللی امام رضا در بهش سرود اهدا میشود.
به گفتهی وی، اختتامیه سیزدهمین جشنواره سرود ملی رضوی در بیستوهشتم فروردینماه در سالن ایثار برگزار خواهد شد که علاوه بر تقدیر از برگزیدگان، چند گروه نیز به نمایندگی اجرای سرود خواهند داشت.
۵۷۵۷