به گزارش بهداشت نیوز، دکتر محمد رضا انصاری، با اشاره به اینکه کاهش جریان خون در رگهای قسمت جلویی عصب بینایی باعث سکته چشم می شود، گفت: عصب بینایی مثل یک سیم فلزی، مغز را به چشم وصل میکند و حاوی میلیونها رشته عصبی و رگ خونی است.
وی با بیان اینکه سکته چشم میتواند در اثر انسداد کامل رگ خونی تغذیه کننده عصب بینایی رخ دهد، اما میتواند در اثر کاهش جریان خون چشم هم اتفاق بیفتد، اظهار کرد: اگر ذخیره غذایی و اکسیژن عصب بینایی قطع شود، بافت عصبی دچار آسیب شده و از بین میرود و در نتیجه باعث کاهش بینایی میشود.
دکتر انصاری با اشاره به اینکه علائم سکته چشم در بافت شبکیه ناگهانی است و اما در مورد عصب بینایی به شکل کاهش دید بروز می کند، گفت: یکی از مهمترین علائم سکته چشمی کاهش دید بدون درد است.
فوق تخصص چشم پزشکی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عوامل خطر و مؤلفه های ایجاد کننده سکته چشمی همراه با سکته مغزی و سکته قلبی است، خاطر نشان کرد: با کنترل ریسک فاکتورهایی مانند دیابت و فشار خون بالا، افزایش چربی خون، سبک زندگی نادرست و مصرف بیش از حد چربی ها ، مصرف سیگار می توان از سکته چشمی جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه تزریق ژل در اطراف گونه و چشم اگر به اشتباه داخل ورید رود احتمال سکته چشمی را فراهم می کند، گفت: سکته عصب چشم معمولاً با علائم خاصی همراه نیست و حتی ممکن است بیمار هیچ گونه دردی را هم احساس نکند. در واقع اگر شخص متوجه تغییر ناگهانی در بینایی و کاهش شدید بینایی در یک چشم شود، احتمال بروز سکته چشمی در او وجود دارد.
وی با بیان اینکه با سکته چشمی بافت های اطراف چشم آسیب می بیند، از همین رو مشورت گرفتن از متخصص قلب و عروق و نورولوژ برای درمان این بیماران اهمیت دارد، گفت: زمان طلایی درمان سکته چشمی حدود 90 دقیقه است و اگر زیر 4 ساعت خون رسانی ادامه پیدا کند، بیمار با راهکارهای درمانی بهبود پیدا می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای بهبود بینایی پس از سکته چشمی راهکارهای درمانی مانند ماساژ چشم و کاهش شدید فشار چشم توصیه می شود، گفت: اگر سکته چشمی در عصب بینایی رخ دهد متأسفانه راهکار درمانی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سکته چشمی نوع التهابی، بالای 70 سال بروز می کند، اما در جوان ها نیز دیده می شود، ابراز کرد: برخی از بیماری های التهابی مثل لوپوس نیز زمینه سکته چشمی را فراهم می کند، علاوه براین، در دوران کووید به دلیل بالا رفتن غلظت خون بیماران زیادی دچار این عارضه شدند.
دکتر انصاری با بیان اینکه سکته چشمی مختص افراد مسن نیست، اما در افراد جوان علت های دیگری برای بروز آن و جود دارد، گفت: سکته چشمی یکطرفه است و هر دو چشم در موارد نادری همزمان دچار سکته می شوند، بنا براین بهترین راهکار کنترل ریسک فاکتورهای خطر است.