به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی صداوسیما، نشست پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما و عبدالکریم حسینزاده، معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم، به همراه جمعی از معاونان و مدیران دو دستگاه، صبح امروز (سهشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۴۰۴) با هدف بررسی راهکارهای همکاری مشترک در راستای توسعه متوازن مناطق کمتربرخوردار برگزار شد.
لزوم تقویت گفتمان توسعه روستایی در صداوسیما و افزایش تعاملات بیندستگاهی از جمله مواردی بود که در نشست مورد تأکید قرار گرفت.
در این نشست، پیمان جبلی با اشاره به تمایز غالب روستاها نسبت به مناطق محروم، بسیاری از روستاهای کشور را تراز پیشرفت و نوآوری خواند. وی توجه به روستاها و مناطق محروم را از سرفصلهای اساسی سند تحول رسانه ملی عنوان کرد و گفت: روستاهای ایران از ظرفیتهای بالایی برخوردارند که باید در تراز ملی دیده شوند. این مسئله در صدر مأموریتهای رسانه ملی قرار دارد. بر اساس سند تحول، خود را موظف میدانیم به توسعه مناطق مختلف کشور بپردازیم، مدتهاست دوربین رسانه ملی فقط تصویرگر تهران و مراکز استانها نیست.
وی با اشاره به مصادیق این توجه روی آنتن، افزود: دوربین رسانه ملی در بسیاری از مناسبتهای کشور نظیر راهپیماییهای ۲۲ بهمن و روز قدس، شبهای احیا و… علاوه بر تهران و شهرهای بزرگ، روستاها و مناطق دوردست را هم در قاب تصویر میآورد. همچنین پرداختن به چالشها و فرصتهای این نواحی، گامی اساسی در تحقق عدالت رسانهای و از مصادیق توجه صداوسیما به روستانشینان کشور است.
رئیس صداوسیما در ادامه از برنامهریزی برای افزایش پوشش رسانهای ظرفیتهای استانها روی آنتن سراسری خبر داد و درباره طرح «هفتههای ایرانی» تصریح کرد: امسال در حال پیادهسازی طرح جدیدی هستیم که هدف آن برجسته کردن توانمندیهای استانها و مناطق مختلف کشور در سطح ملی است. معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری از دریچه رسانه ملی و در قالب این طرح ارائه میشود.
رئیس سازمان صداوسیما با مؤثر خواندن شبکههای استانی در معرفی ظرفیتهای بومی، به لزوم توجه به این موضوع در تراز ملی نیز تاکید کرد و گفت: طبق این طرح، شبکههای رادیویی و تلویزیونی سراسری، هر ماه به معرفی یک استان میپردازند. از این طریق، چالشها و ظرفیتهای هر استان برای عموم مخاطبان تبیین میشود. برنامهریزی کردهایم این میزان را به دو استان در ماه افزایش دهیم تا با سرعت بیشتر در راستای تحقق شعار سال و سند تحول رسانه ملی حرکت کنیم.
در ادامه، جبلی با اشاره به لزوم و اهمیت همکاری نهادهای مختلف در توسعه روستایی، به عملیاتی کردن تفاهمنامه میان رسانه ملی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم اشاره و خاطرنشان کرد: رسیدن به توسعه متوازن و تسریع آن، تنها از طریق هماهنگی و همافزایی بین دستگاهها ممکن است. صداوسیما آماده است در قالب یک کار قرارگاهی، همراه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم برای پیشبرد اهداف مشترک گام بردارد.
عبدالکریم حسینزاده، معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم نیز با اشاره به ضرورت شنیدهشدن صدای مردم مناطق کمبرخوردار گفت: در جامعه کسانی هستند که صدایشان به جایی نمیرسد. وطندوستانهترین کار، حمایت از این مردم و رساندن صدایشان به گوش مسئولان است.
او با بیان اینکه وضعیت خطیر کشور نیازمند همافزایی بین دستگاههاست، عنوان کرد: سیاستگذاری و راهبری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم با ماست، اما ترویج آن در سطح جامعه به عهده رسانه ملی است. جایگاه رسانه ملی در ترویج اهداف کلان کشور، افزایش اعتماد و نزدیک ساختن مردم و دولت به یکدیگر ثابت شده است و میتوان از این ظرفیت، در جهت ترویج فرهنگ توسعه روستایی بهره برد.
حسینزاده ضمن برشمردن مأموریتهای اصلی این معاونت در دوره جدید، بر لزوم عبور از پارادایم محرومیتزدایی، تمرکز بر داشتهها و حرکت به سوی توسعهمحوری تاکید کرد و افزود: باور داریم که نباید فقط به نداشتهها نگاه کنیم، بلکه باید بر داشتهها و ظرفیتهای درونسرزمینی تمرکز و سرمایهگذاری داشته باشیم. در واقع این ظرفیتها میتواند تبدیل به اهرام توسعه هر منطقه شود. اکنون زمان آن است که روستاها به موتور محرکه توسعه بدل شوند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به برنامه «هفتههای ایرانی» که با همت رسانه ملی برگزار میشود، نقش این پروژه را در احصاء مشکلات روستایی و مناطق کمبرخوردار مؤثر دانست و بیان کرد: آمادگی کامل را برای عملیاتی سازی ایدههای رسانهای داریم. آمادهایم در قالب یک سند ملی، مسیر توانمندسازی و احیای ظرفیتهای روستایی کشور را با همکاری این رسانه پیش ببریم. با مدد همدیگر باید سهم روستاها و مناطق محروم را از آنتن افزایش بدهیم.
در پایان این نشست، تفاهمنامهای میان رئیس رسانه ملی و معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم برای همکاری هرچه بیشتر دو دستگاه امضا شد.