نبض انرژی ایران در خطر است

گسترش نیوز سه شنبه 26 فروردین 1404 - 21:01
یک کارشناس انرژی گفت: اگر افت فشار پارس جنوبی اتفاق بیفتد به صورت همزمان سه ناترازی؛ گاز، اتان، میعانات گازی را خواهیم داشت.

سعید نوری کرم کارشناس انرژی در رابطه با فشار افزایی پارس جنوبی اظهار کرد: مسئله‌ای که میدان گازی پارس جنوبی دارد آنکه بیش از ۷۰ درصد انرژی اولیه کشور وابسته به این میدان گازی است.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع و اهمیت آن به دلیل اینکه پارس جنوبی روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب از گاز کشور را تأمین می‌کند و از طرفی اگر افت فشار پارس جنوبی اتفاق بیفتد به صورت همزمان سه ناترازی؛ گاز، اتان، میعانات گازی را خواهیم داشت.

این کارشناس انرژی در این زمینه ادامه داد: اتان در صنعت پتروشیمی که صادرات ما را پوشش می‌دهد، میعانات گازی برای اینکه ستاره خلیج فارس خوراک خود را از این میدان دریافت کرده و بیش از ۴۰ میلیون لیتر بنزین کشور را برای کشور تأمین می‌کند.

نوری کرم خاطر نشان کرد: همه موارد گفته شده نشان دهنده اهمیت فشار افزایی پارس جنوبی است و مسأله‌ای که وجود دارد آنکه میدان عمری دارد و تا چند سال آینده به نیمه عمر این میدان می رسیم و تا آن زمان فرصت داریم با بحث‌های فشار افزایی بتوانیم از پیری میدان جلوگیری کنیم.

این کارشناس انرژی تاکید کرد: علاوه بر میدان پارس جنوبی باید به فکر توسعه سایر میدان‌های گازی و نفتی باشیم و صرفاً اکتفا به این میدان نیست فشار افزایی این میدان به معناست که میزان طول برداشت را افزایش دهیم و اگر تا سال ۱۴۰۸ به نیمه عمر این چاه می‌رسد بتوانیم ۱۰ سال آن را به تعویق بیندازیم ولی باید در نظر داشت که میزان تولید گاز پس از نیمه عمر سیر نزولی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ایران بیش از قطر از پارس جنوبی دارد و مهمترین عامل فشار افزایی رسیدن به نیمه عمر این میدان است و در صورتی که فشار افزایی اتفاق بیفتد افزایش طول برداشت برای هر دو کشور تفاوتی ندارد.

بوی در خاتمه اضافه کرد: با فشار افزایی ۵ سال می‌توان افت شدید فشار را به تعویق انداخت به عنوان مثال اگر اکنون ۷۰۰ میلیون متر مکعب از این میدان برداشت می‌شود سال آینده کمتر می‌شود اما با فشار افزایی شاهد افت ناگهانی و شدید گاز در میدان پارس جنوبی نخواهیم بود.

 

کدخبر: 350722 پریا ابراهیمی

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.