به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ نخستین دور مذاکرات ایران در مسقط برگزار شده است و نتایج آن میتواند تأثیرات مهمی بر بازار خودرو داشته باشد. بازار خودرو تاکنون واکنش مثبتی به این مذاکرات نشان داده و اگر توافقی حاصل شود، ممکن است مسیرهای جدیدی برای بازار باز شود.
تحریمها تأثیر قابل توجهی بر بازار خودرو داشته و از سال۱۳۹۶ تاکنون قیمت خودروهای داخلی به طور میانگین ۲۱.۵ برابر شده است. قدرت خرید کاهش یافته و بازار در شرایط رکود تورمی قرار دارد. وضعیت ارز نیز به شدت بر بازار تأثیر گذاشته و قیمت دلار به ۸۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است.
۱. ثبات قیمتی: کاهش فشار تحریمها ممکن است موجب شود که بازار خودرو با فشار تورمی جدیدی دست و پنجه نرم نکند و همین وضعیت قیمتی ادامه پیدا کند.
۲. کاهش قیمت: اگر دلار کاهش یابد و سرمایهگذاری خارجی وارد شود، ممکن است قیمت خودرو هم کاهش یابد. در این شرایط احتمالا رونقی نسبی در بازار خودرو شکل خواهد گرفت.
۳. افزایش قیمت: حتی با توافق، ممکن است قیمت خودرو افزایش یابد. در این شرایط ممکن است تولیدکنندگان خودرو بخواهند از فرصت کاهش فشار تحریمهای بینالمللی استفاده و به سمت تکنولوژیهای جدیدتر حرکت کنند. برای مثال خودروهای برقی یا هیبریدی تولید کنند، یا اینکه قصد داشته باشند کیفیت محصولات خود را افزایش دهند که طبیعتا این موضوع به رشد قیمت تمام شده منجر شده و باعث افزایش قیمت خودرو برای مصرفکننده نیز میشود.
در مجموع، وضعیت بازار خودرو به نتایج مذاکرات و تحولات اقتصادی بستگی دارد.