به گزارش خبرنگار مهر، تقی پیر بابایی، رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز شامگاه سه شنبه در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه هنر تبریز و اتحادیه تابلوفرش سردرود با تأکید بر ضرورت بازنگری در رویکردهای حوزه فرش و فرشبافی، گفت: نیازمند رویکردهای جدیدی در این حوزه هستیم و یکی از مقولههای مهم، تابلوفرش است که متناسب با نیازهای روز بوده و توانسته بهخوبی جای خود را در اقتصاد و زندگی روزمره مردم باز کند. این هنر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای منطقهای افزود: شهر سردرود در استان آذربایجان شرقی، پیشتاز و پایتخت تابلوفرش دستبافت کشور به شمار میرود و این عنوان بهصورت جهانی نیز به ثبت رسیده است. از این رو، توجه علمی و دانشگاهی به این حوزه اهمیتی دوچندان دارد.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه این دانشگاه دارای دانشکده فرش و بالاترین ظرفیت آموزشی در این رشته در کشور است، ادامه داد: گروههای آموزشی فرش در بسیاری از دانشگاههای کشور فعال هستند، اما بیشترین ظرفیت و تمرکز در دانشگاه ماست. به همین دلیل ایجاد دانشکده فرش در تبریز با این پشتوانه، یک ضرورت محسوب میشد.
وی افزود: خوشبختانه در زمینه توسعه علمی و هنری تابلوفرش، اقدامات بسیار خوبی انجام شده و این رشته بهواسطه بروز بودن، تقاضای بازار و استقبال عمومی، جایگاه ویژهای در برنامههای دانشگاه دارد. دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این حوزه پیشقدم بوده و امضای تفاهمنامههای همکاری، میتواند سرآغاز فصل تازهای در تعمیق روابط میان دانشگاه و صنعت فرش باشد.
بیش از ۳۰ درصد تابلوفرش کشور بهصورت مستقیم در سردرود تولید میشود
در همین رابطه، هادی ابری، رئیس اتحادیه تابلوفرش دستبافت سردرود نیز با اشاره به چالشهای اقتصادی ناشی از تحریمها اظهار کرد: با وجود رکود در بازار، فعالیت در حوزه تابلوفرش همچنان ادامه دارد و هماکنون بیش از سه برابر جمعیت شهر سردرود در سطح کشور از طریق این هنر اشتغال دارند.
وی با اشاره به سهم تولیدی سردرود تصریح کرد: بیش از ۳۰ درصد تابلوفرش کشور بهصورت مستقیم در سردرود تولید میشود و ۷۰ درصد مابقی نیز برگرفته از طراحیها و سبک تولید سردرود است. این موضوع نشاندهنده نقش محوری این شهر در صنعت تابلوفرش ایران است.
رئیس اتحادیه تابلوفرش سردرود همچنین درباره وضعیت صادرات گفت: فروش آنلاین تابلوفرشهای سردرود در بازارهای جهانی، بهویژه در چین، بهصورت مستقیم انجام میشود، اما آمارهای رسمی صادراتی کشور بازتابدهنده واقعیتهای موجود نیست. وی تأکید کرد: تنها نقطه اتکای واقعی ما در این مسیر، دانشگاه است که میتواند با پشتوانه علمی خود به ما قدرت و مسیر بدهد.