به گزارش مشرق،محمد ایمانی در مطلبی با عنوان هشدار درباره شبکه رؤیافروشی و تضعیف تیم مذاکرهکننده در کانال تلگرامی خود نوشت:
خالیبندی برخی افراطیون مدعی اصلاحات در زمینه جذابسازی توافق به هر قیمت با ترامپ، اعتراضات کارشناسان را برانگیخته و همزمان موجب هشدار برخی از حامیان دولت شده است.
طی چند روز گذشته کسانی مانند الیاس حضرتی و فیاض زاهد(رئیس و عضو شورای اطلاعرسانی دولت) و حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران، مدعی سرمایهگذاری ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیارد دلاری در صورت توافق با آمریکا شدهاند و برخی نشریات و انبوهی از کانالهای زنجیرهای چنین القا کردهاند که حال بازار به صرف مذاکرات در عمان خوب شده و بنابراین در صورت سخت نگرفتن و توافق سریع، شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.
در واکنش به این شعبده بازیها، میثم ظهوریان، نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: بالاترین سرمایهگذاری خارجی سالیانه در کشور در نیم قرن اخیر 4/5 میلیارد دلار بوده است ولی روزنامه اعتماد مدعی است ۲۰۰۰ میلیارد دلار پروژه سرمایهگذاری خارجی برای آمریکا تعریف شده! شوربختانه بخش عمدهای از اصلاحطلبان، حاضرند در وهم غرق شوند، ولی نسبتی با واقعیت برقرار نکنند.
سیدمصطفی موسوینژاد دیگر کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: عدد نمیفهمند یامردم را فریب میدهند؟ ادعای مضحک خود را با این تیتر شروع کردند: «پزشکیان مجوز سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری آمریکا را از رهبری گرفت.» بماند که روزنامه اعتماد بابت انتشار این مطلب عذرخواهی کرد. اما بُعد دیگر این است که آیا اصلاً میدانید ۱۰۰۰ میلیارد دلار یعنی چقدر؟ آیا میدانید کل تولید ناخالص داخلی ایران، ۴۰۰ میلیارد دلار است؟ آقای حضرتی که میگویند ۲۰۰۰ میلیارد دلار پروژه تعریف شده، میداند این یعنی ۵ برابر کل تولید ناخالص داخلی! کل سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۳۹۶، سال برجام، ۲.۶ میلیارد دلار بوده؟ آیا میدانید سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲ برابر سال برجام بوده است؟
سید محمدامین طاهری هم عنوان کرد: درحالیکه مجموع کل سرمایهگذاری ایالات متحده در خاورمیانه، شامل کشورهای متحد آمریکا یعنی عربستان، امارات، بحرین، قطر، اردن، رژیم صهیونیستی، عمان و...، در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ رقم ۸۰ میلیارد دلار بوده است، چگونه آقایان رویا فروش میخواهند ۱۳برابر سرمایهگذاری بیشتر از خاورمیانه در ایران را توجیه کنند؟
در همین حال، آذری جهرمی، عضو ستاد انتخاباتی پزشکیان نوشت: با وجود بازشدن مسیر مذاکره و امیدبخش بودن این خبرها برای بازارهای اقتصادی و با امید و آرزوی اینکه انشاءالله نتایج مطلوب و تامینکننده منافع ملی نیز در نهایت حاصل شود؛ اما قطعا در طول مذاکرات پیشرو، نوسانات زیادی رخ خواهد داد. لذا فضای نوسانی پیش روی مذاکرات را در تصمیمات اقتصادی نادیده نگیرید تا متضرر نشوید.
محمد فاضلی نیز به برخی همطیفان خود هشدار داد: انتظارات از مذاکره را بالا نبریم و فشار بر تیم مذاکرهکننده را افزایش ندهیم. مناقشه پنج دههای آمریکا و ایران در مذاکراتی یک روزه یا حتی چند هفتهای قابل رفع کردن نیست. انتظارات از مذاکره را بالا نبریم و فشار بر تیم مذاکرهکننده را افزایش ندهیم.
یادآور میشود مذاکرات دیپلماتیک ذاتاً محل چانهزنی دولتهاست و از این جهت، محافلی که کشور را نیازمند توافق به هر قیمت تصویر میکنند یا به رویا فروشی درباره نتیجه توافق با موجود شروری مثل ترامپ میپردازند، قطعاً به تضعیف تیم مذاکرهکننده میپردازند و خیانت بزرگی را مرتکب میشوند.
از این جهت جا دارد نهادهای امنیتی و قضائی، با حساسیت بیشتری، شبکه بزک توافق و رویا فروشی و ناچارنمایی طرف ایرانی را تحت رصد قرار دهند و با متخلفان برخورد کنند تا قدرت مذاکراتی کشور محفوظ بماند.
هیچ بعید نیست که برخی از این فریبکاریهای رسانهای نه از سر بیاطلاعی، بلکه بر حسب ماموریت شبکه نفوذ انجام شود تا از یک طرف با دمیدن هیجانهای غیرواقعی، تولید نارضایتی کند و از سوی دیگر، مانع مصاف شجاعانه مذاکرهکنندگان پای میز مذاکره شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.