به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان ابزاری به نام «روبو کیک» ابداع کرده اند که شبیه دسر به نظر می رسد و طعمی مشابه دارد. با این وجود روبات مذکور داخل لایه های شربت، ژلاتین و فوندانت قادر به انجام فعالیتی است که تاکنون هیچ شیرینی انجام نداده است. این روبات می تواند با باتری های خوراکی برقصد، چشمک بزند و بدود.
روبوکیک به عنوان بخشی از پروژه «روبو فود» با بودجه اتحادیه اروپا ساخته شده و ترکیبی از روباتیک، خوراک شناسی و فناوری حافظ محیط است که برای خوردن مهندسی شده است. این روبات نتیجه ادغام غذا و ماشین را نشان می دهد.
روبات فعلی همکاری بین محققان آزمایشگاه سیستم های هوشمند دانشگاه EPFL، انستیتو فناوری ایتالیا، محققان غذا و سرآشپزها در دانشگاه EHL است. کیک روباتیک خوردنی هم اکنون در اکسپو ۲۰۲۵ واقع در شهر اوزاکا ژاپن به نمایش درآمده است.
روبو کیک در حقیقت دو خرس روباتیک کاملا خوردنی و کاملا متحرک است. بوکن کواک محقق EPFL در این باره می گوید:آنها از ژلاتین، شربت و رنگ مواد غذایی ساخته شده اند. سر و بازوهای روبات ها پس از تزریق هوا به مسیرهای از قبل طراحی شده و با استفاده از یک سیستم پنوماتیک داخلی حرکت می کنند.
به گفته محققان خرس های روباتیک نرم هستند و طعمی شیرین مانند پاستیل انار دارند. این روبات ها که با ترکیب ویتامین ب ۱۲، کوئرستین، کربن فعال و شکلات تلخ تهیه شده اند را می توان به راحتی خورد. آنها به اندازه ای قدرتمند هستند تا شمع های ال ای دی روی کیک را روشن کنند. برای خوردن بی خطر و به اندازه کافی قدرتمند هستند تا شمع های LED بالای کیک را روشن کنند.
اما باتری های روبات ها بیش از حقه های شیرینی پزی اهمیت دارند زیرا راه حلی برای مشکل جهانی زباله های الکترونیک فراهم می کنند. اگر حسگرها، منابع برق و سیستم های روباتیک را بتوان با مواد خوراکی ساخت، فناوری یک بار مصرف بیشتر از آنکه خوشمزه باشد، زیست تجزیه پذیر خواهد بود.
کانسپت روبوکیک نیز اشاره هایی برای کاربرد در دنیای واقعی و فراتر از میز غذا دارد.