به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه همه ساله پرچمداری عملیات بینالمللی بهداشتی و درمانی حج تمتع توسط مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر صورت میپذیرد و با توجه به در پیش بودن حج تمتع ۱۴۰۴ و آغاز روند عملیات بهداشتی و درمانی در حوزه تأیید استطاعت جسمی و روحی و روانی حجاج ایرانی و برنامهریزی های صورت گرفته و هماهنگیهای انجام شده جهت ارائه خدمات در کشور عربستان نشست خبری سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با هدف تشریح اقدامات در این حوزه صبح امروز برگزار شد.
وی با اشاره به برنامههای بهداشتی و درمانی هلال احمر برای حج ۱۴۰۴ بیان داشت: کمیسیون پزشکی به منظور بررسی وضعیت جسمانی زائرانی تشکیل شده است که در معاینات پزشکی اولیه در استانها، عدم استطاعت جسمی آنها برای سفر حج تشخیص داده شده و این تشخیص در کمیسیونهای استانی نیز تأیید شده است.
سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر، در این نشست خبری با اشاره به آغاز فرآیند عملیات حج ۱۴۰۴ گفت: عملیات حج از بیش از ۷ ماه پیش استارت خورده و ثبتنام اولیه زائران از ماه آبان انجام شده است.
وی افزود: ظرفیت تعیین شده برای زائران ایرانی تکمیل شده و پس از ثبتنام، روند به این صورت است که زائران باید معاینات اولیه پزشکی را انجام دهند.
مرعشی ادامه داد: به ازای هر ۵۵۰ زائر، یک پزشک در نظر گرفته شده است. سازمان حج و زیارت برای این عملیات، ۶۴۰ کاروان پیشبینی کرده که تا کنون ۵ کاروان مورد معاینه پزشکی قرار گرفتهاند. در مجموع ۱۵۴ پزشک در این طرح شرکت داشتهاند و ظرفیت در نظر گرفته شده توسط سازمان بر همین مبنا بوده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت همچنین اعلام کرد: از میان ۸۳ هزار زائر ثبتنام شده، ۲۹ هزار نفر دارای فشار خون بالا هستند، ۵۸۴۰ نفر چربی خون دارند و ۴ هزار نفر نیز دچار نارسایی قلبی هستند. با توجه به اینکه این سفر در فصل گرم سال و در کشوری دیگر انجام میشود و هر زائر بیش از ۳۴ روز در سرزمین وحی خواهد بود، حفظ سلامت این افراد برعهده تیم پزشکی است که مجموعاً ۱۶۰ نفر نیرو دارد.
وی با اشاره به تأمین دارو برای زائران اظهار کرد: داروها از ماهها پیش سفارشگذاری شده و اکنون منتظر دریافت مجوز از دولت عربستان هستیم.
مرعشی به موضوع ارزیابی جسمی زائران نیز اشاره کرد و گفت: در جریان معاینات، حدود ۳۴۰ نفر به دلیل عدم استطاعت جسمی رد شدند. این افراد به این موضوع اعتراض داشتند و مجدداً برای بررسی به کمیسیون تخصصی حج معرفی شدند. از این میان، ۲۷۰ نفر به کمیسیون کشوری مراجعه کردند که در نهایت ۷۳ نفر دوباره به دلیل نداشتن استطاعت جسمی، رد شدند.
وی افزود: بیش از ۱۱۰۰ نفر از زائران ثبتنامشده بالای ۸۰ سال سن دارند. همچنین از میان ۸۳ هزار نفری که تاکنون ثبتنام کردهاند، حدود ۳۸۶ نفر در حال بررسی هستند؛ پزشکان این افراد را معاینه کرده و از آنها آزمایشهای تکمیلی خواستهاند. حدود ۸۵۰۰ نفر نیز بین ۷۰ تا ۸۰ سال و ۲۶ هزار نفر در رده سنی ۶۰ تا ۷۰ سال قرار دارند، به طوری که تعداد افراد بالای ۷۰ سال در میان زائران بسیار زیاد است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به تغییرات مقررات عربستان اشاره کرد و گفت: مهمترین تغییرات مربوط به موضوع استطاعت جسمی زائران دیالیزی است که بر اساس قوانین جدید، این افراد اجازه سفر نخواهند داشت.
وی همچنین افزود: واکسیناسیون زائران در حال انجام است و واکسنها نیز مانند هر سال براساس تعداد زائران تهیه شدهاند. پس از تأیید استطاعت جسمی، روند واکسیناسیون زائران انجام میشود.
این خبر در حال تکمیل است…