به گزارش همشهری آنلاین، سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی فراجا امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ سالی پُرکار برای پلیس آگاهی بود و هدف اساسی ما این بود که بتوانیم هم امنیت عینی را در جامعه فراهم کنیم و هم با سارقین، قاتلین و متجاوزین برخورد قاطع داشته باشیم تا حس امنیت در جامعه نهادینه شود.
وی افزود: کشف سرقت، جرائم جنایی (از جمله قتل و آدمربایی) و همچنین جرائمی مانند جعل و کلاهبرداری از جمله وظایف اصلی پلیس آگاهی است.
قنبری با بیان اینکه تلاش داریم فرصت ارتکاب جرم را از مجرمین سلب کنیم، گفت: در این راستا اقدامات جدیدی برای هوشمندسازی و تقویت روشهای علمی در دستور کار قرار گرفته است.
راهاندازی گشت پلیس آگاهی برای نخستین
رئیس پلیس آگاهی بیان کرد: ساختار گشت پلیس آگاهی را برای نخستین بار در سال گذشته راهاندازی کردیم و کارآگاهان زبدهای در این گشتها حضور دارند که توانستند تعداد زیادی از مجرمین را پیش از ارتکاب جرم شناسایی و دستگیر کنند.
وی با اشاره به اینکه قرار است گشتهای پلیس آگاهی در شهرهای کوچک نیز راهاندازی شود، ادامه داد: سال گذشته ۴ هزار خودروی سرقتی توسط گشتهای پلیس آگاهی کشف شد.
پابند زدن به سارقان با بیش از ۳ بارسابقه
قنبری گفت: طرح کنترل هوشمند سارقین سابقهدار که بیش از ۳ فقره سابقه داشتند، سال گذشته اجرایی شد. استفاده از پابندهای الکترونیک باعث شد که این افراد یا نتوانند مرتکب جرم شوند یا در صورت ارتکاب، بلافاصله شناسایی و دستگیر شوند.
وی افزود: سال گذشته، ۵ هزار سارق با استفاده از پابندهای الکترونیک تحت کنترل قرار گرفتند و برنامه داریم امسال این تعداد را افزایش دهیم.
سارق بدون سابقه را با این روش میگیریم
رئیس پلیس آگاهی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه بانک ژنتیک گفت: گسترش این بانک میتواند به کشف جرائم کمک شایانی کند و امسال توسعه آن در اولویت پلیس آگاهی قرار دارد. بخش قابلتوجهی از کشفیات در جرائم جنایی با بهرهگیری از این بانک انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنان از روش برداشت اثر انگشت با پودر در صحنه جرم استفاده میشود که روشی مؤثر برای شناسایی سارقان است. البته در حال حاضر دیگر نیازی نیست سارق سابقهدار باشد چراکه با برداشتن اثر انگشت میتوان هویت فرد را، چه سابقهدار و چه برای بار اول، بلافاصله شناسایی کرد.
استقرار دستگاه هوشمند تطبیق صدا در ۳۳ استان
این مقام مسئول تصریح کرد: از دیگر اقدامات هوشمندسازی پلیس آگاهی، استقرار دستگاه هوشمند تطبیق صدا در ۳۳ استان کشور است.
وی افزود: در ۲ سال گذشته با روند افزایشی سرقت مواجه بودیم، اما توانستیم این روند را متوقف کنیم. سال گذشته با کاهش ۱۸ درصدی سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف سرقتها مواجه بودیم.
کاهش سرقتها در نوروز ۱۴۰۴/ ارسال پیامک هشدار به ۱۶ هزار سارق
قنبری افزود: در تعطیلات نوروزی سال ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل، سرقتها ۱۷ درصد کاهش یافته و همچنین ۸۰ درصد از سرقتهای رخداده نیز کشف شدهاند.
وی ادامه داد: در ایام نوروز ۱۴۰۴ تعداد ۱۶ هزار پیام هشدار به سارقان ارسال شد تا از انجام عملیات مجرمانه منصرف شوند و این اقدام نقش مؤثری در کاهش جرائم داشته است.
واگذاری تأیید و گواهی ایمنی سرقت خودرو به پلیس آگاهی
رئیس پلیس آگاهی با اشاره به اقدامات پلیس آگاهی در کاهش سرقت خودرو اظهار داشت: با تصویب شورای امنیت مقرر شد فرایندی برای ارتقای ایمنی خودروها طراحی شود تا اداره استاندارد با تأیید و گواهی پلیس آگاهی، استانداردهای ایمنی را به خودروها اعطا کند، به نحوی که سارقان نتوانند بهراحتی خودرو را روشن یا درب آن را باز کنند.
قنبری افزود: به عنوان نمونه، بیش از یک میلیون خودرو در سال ۱۳۹۸ به مردم تحویل داده شده که از این تعداد ۴ هزار خودرو به سرقت رفته بود. اما در سال ۱۴۰۳ تنها ۲۰۳ هزار خودرو به سرقت رفت. این آمار نشان میدهد که توصیههای ایمنی پلیس آگاهی به خودروسازان در کاهش سرقت خودرو مؤثر بوده است.