شرکت انویدیا اعلام کرده که به دلیل محدودیتها، برای صادرات پردازشگرهای گرافیکی H20 به چین و کشورهای دیگر هزینهای معادل 5.5 میلیارد دلار در سهماهه جاری ثبت خواهد کرد. این خبر باعث کاهش بیش از 6 درصدی سهام انویدیا در معاملات شد.
براساس گزارش CNBC، در تاریخ 9 آوریل، دولت ایالات متحده به انویدیا اطلاع داد که برای صادرات چیپهای H20 به چین و چندین کشور دیگر به مجوز نیاز دارد. این اقدام نشاندهنده این بود که محدودیتهای صادراتی جدید ممکن است رشد تاریخی انویدیا را آهسته کند.
دولت ایالات متحده معتقد است که این پردازندهها میتوانند برای ساخت ابرکامپیوترهایی برای مقاصد نظامی استفاده شوند. انویدیا قرار است نتایج مالی سهماهه اول 2025 خود را در تاریخ 28 مه (7 خرداد) اعلام کند.
این محدودیتهای صادراتی ناشی از سیاستهای اعمالشده در دوران ریاستجمهوری جو بایدن است. در سال 2022، ایالات متحده محدودیتهایی را برای صادرات چیپهای هوش مصنوعی اعمال کرد که در سال 2023 برای جلوگیری از فروش پردازندههای پیشرفتهتر بهروزرسانی شد. پردازنده H20 بهطور خاص برای رعایت این محدودیتها طراحی شده و پیشبینی میشد که در سال 2024 حدود 12 تا 15 میلیارد دلار درآمدزایی کند.
«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، اخیراً در جلسهای به تحلیلگران گفته بود که درآمد این شرکت از چین به نصف سطح قبل از اعمال محدودیتها کاهش یافته است. وی همچنین به افزایش رقابت در بازار چین اشاره کرده و برای دومین سال متوالی، نام هواوی را بهعنوان رقیب در گزارش سالانه شرکت ذکر کرده است.
چین پس از ایالات متحده، سنگاپور و تایوان، چهارمین بازار بزرگ انویدیا محسوب میشود. بیش از نیمی از فروش انویدیا در سال مالی اخیر به شرکتهای مستقر در ایالات متحده مربوط بوده است.
پردازشگر H20 که مشابه چیپهای H100 و H200 مورد استفاده در ایالات متحده و دیگر کشورها است، سرعت ارتباطی و پهنای باند کمتری دارد. این تراشه مبتنی بر معماری قدیمیتر Hopper است که در سال 2022 معرفی شد، درحالیکه انویدیا اکنون بر روی فروش نسل جدید پردازندههای هوش مصنوعی خود به نام Blackwell تمرکز دارد.
شرکت چینی DeepSeek، که مدل هوش مصنوعی R1 آن اوایل امسال بازارها را بههم ریخت، از پردازشگرهای H20 استفاده کرده بود.