هشدار درباره آینده تولید در گلستان؛ قوانین ضدتولید باید متوقف شود

خبرگزاری مهر چهارشنبه 27 فروردین 1404 - 21:54
گرگان- دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی که تولید را هدف قرار داده‌اند، خواستار بازنگری در قوانین شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر یوسفی شامگاه چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی گلستان با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، با مرور وضعیت اقتصادی سال ۱۴۰۳، گفت: ناترازی‌های شدید در حوزه بانکی و انرژی، تصمیمات خلق‌الساعه و تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان، در مجموع فشار سنگینی بر بدنه تولید استان وارد کرد.

یوسفی با اشاره به جایگاه کمیسیون کشاورزی اتاق گرگان که یکی از قدیمی‌ترین و فعال‌ترین کمیسیون‌های تخصصی کشور است، اظهار کرد: این کمیسیون طی سال‌های اخیر نقش مؤثری در پیگیری مشکلات و طرح مطالبات کشاورزان و تولیدکنندگان در سطوح استانی و ملی ایفا کرده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با صراحت اعلام کرد: در سال گذشته تصمیماتی مانند برداشت نادرست وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت بازار سیب‌زمینی و نیز قیمت‌گذاری دستوری بر محصولات اساسی مانند مرغ، گندم و دانه‌های روغنی، منجر به زیان گسترده‌ای در بخش تولید شد.

یوسفی لایحه جدید مالیاتی را نیز تهدیدی دیگر برای فضای کسب‌وکار دانست و هشدار داد: محتوای این لایحه، بسیاری از شرکت‌ها را به مرز تعطیلی می‌کشاند و لازم است نمایندگان مجلس در آن بازنگری کنند.

یوسفی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری گفت: امروز فعال اقتصادی سرباز خط مقدم جنگ اقتصادی است. اگر این فعال بتواند مالیات بدهد، اقساط بانکی و سهم بیمه را بپردازد، سرمایه‌گذاری کند، در واقع به کل کشور خدمت کرده است. اما اگر تولید دچار اختلال شود، کل جامعه زیان خواهد دید.

وی همچنین درباره بحران انرژی در گلستان هشدار داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز با کمبود برق مواجه باشیم، از این‌رو باید طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر هر چه سریع‌تر و بدون مانع اجرایی شوند.

در ادامه، یوسفی به موضوع منطقه آزاد اینچه‌برون اشاره کرد و گفت: اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه درباره واگذاری اختیارات به منطقه آزاد باید جدی گرفته شود.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی در استان تأکید و بیان کرد: متأسفانه با وجود ۳۲ کارخانه، همچنان بخش قابل‌توجهی از محصولات کشاورزی استان به‌صورت خام صادر می‌شود. اتاق بازرگانی گرگان پنج سال است پیگیر راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن در استان بوده اما هنوز اقدام مؤثری صورت نگرفته است.

وی خواستار آن شد که دولت و مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش بهره‌وری کشاورزی، حمایت عملی از ایجاد و توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی در استان را در دستور کار قرار دهند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.