به نقل از رویترز، سخنگوی وزارت بازرگانی در این باره گفت: وزارت بازرگانی تصمیم دارد بر اساس دستورالعمل رئیسجمهور برای حفاظت از امنیت ملی و اقتصادی کشورمان عمل کند. این درحالی است که انویدیا دیروز اعلام کرد پس از آنکه دولت آمریکا صادرات تراشههای H۲۰به چین را محدود کرد با ۵.۵میلیارد دلار هزینه روبهرو میشود؛ زیرا این کشور آسیایی یکی از محبوبترین بازارهای تراشه مذکور به حساب میآید. پیش از این، تراشههای هوش مصنوعی انویدیا یکی از محورهای تمرکز تحریمهای صادراتی مقامات آمریکا علیه چین بودند تا از ورود تراشههای پیشرفته در این کشور آسیایی جلوگیری شود. پس از وضع این تحریمها، انویدیا شروع به طراحی تراشههایی کرد که تا حد ممکن به محدودیتهای صادراتی آمریکا نزدیک باشد.
پس از اعلام این خبر ارزش سهام انویدیا ۶درصد کاهش یافت. همچنین بهای سهام ایامدی نیز ۷درصد سقوط کرد. از سوی دیگر دو منبع آگاه اعلام کردند تعرفههای وارداتی جدید دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا ممکن است سالانه یکمیلیارد دلار هزینه بیشتر برای سازندگان تجهیزات نیمه رسانا ایجاد کند.
هر یک از سه سازنده تجهیزات تراشه آمریکا یعنی Applied Materials، Lam Research و KLA احتمالا بهدلیل تعرفهها با حدود ۳۵۰ میلیارد دلار خسارت سالانه روبهرو شوند. هزینه رقبای کوچکتر مانند Onti Innovation نیز احتمالا چند ۱۰میلیون دلار بیشتر میشود. این نخستینبار است که خسارت چند میلیارد دلاری به صنعت تجهیزات تراشهسازی و مذاکرات میان مدیران ارشد صنعت و مقامات دولتی فاش شده است. شرکتهای مذکور برخی از برترین تجهیزات تراشهسازی جهان را ساختهاند که احتمالا نیازمند هزاران قطعه خاص است. زمانیکه جو بایدن، رئیسجمهور سابق آمریکا زنجیرهای از تحریمهای صادراتی را با هدف کاهش محمولههای ارسالی تجهیزات نیمهرسانای پیشرفته به شرکتهای چینی وضع کرد، درآمد سازندگان تجهیزات تراشهسازی چند میلیارد دلار کاهش یافت. دولت دونالد ترامپ اجرای بیشتر تعرفههای متقابل با چین را که در آوریل اعلام شده بود، متوقف کرده است. اما برای ترویج تولید داخل آمریکا روی مالیاتهای بیشتر بر صنعت تراشه، تمرکز و تحقیقی درباره واردات این کالاها نیز آغاز کرده است.