رئیس سازمان سینمایی با اشاره به کمبود سالن سینما در شهرها و استانهای مختلف افزود: زیبنده ما نیست که پس از چهل و اندی سال هنوز در بخشهای مهمی از کشور حتی یک سالن سینما نداشته باشیم. به طور مثال در آذربایجان غربی تنها در دو شهر سالن سینما وجود دارد؛ این در حالی است که ارومیه نیز فقط دارای یک سالن سینماست که مربوط به هلال احمر بوده و با کمک دوستان تجهیز شده است درحالیکه در جنوب این استان تقریبا هیچ سینمایی وجود ندارد. با توجه به این کمبودها طرحی را دوستان در موسسه سینماشهر آماده کردهاند که امیدواریم در کارگروه تخصصی ساخت سینما که به صورت مشترک با سازمان سینمایی و سازمان برنامه و بودجه معرفی میشوند، مورد ارزیابی قرار گرفته و منابع مالی آن نیز مشخص شود تا براساس یک زمانبندی مشخص کار در این حوزه آغاز شود.
او مستندنگاری پروژههای کلان ملی را یکی از شاخصهای ثبت وضبط توانمندیهای متخصصان داخلی عنوان کرد و ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات سومین جلسه شورای سینما، موضوع مستند نگاری پروژههای کلان ملی بوده که پیش از این در دولت دوازدهم نیز ابلاغ شده است اما متاسفانه یا الزامآور نبوده یا زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین لازم است مصوبه مستندنگاری از پروژههای کلان ملی به دستگاههای مربوطه ابلاغ و تاکید شود تا به صورت حرفهای انجام گیرد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به بودجه نحیف امسال سینما تاکید کرد: لازم است لایحهای تدوین شود تا استفاده از بخشی از مالیات شرکتها و موسسات برای سرمایهگذاری در اختیار سینما قرار گیرد. با توجه به بودجه نحیف سینما در سال جاری، در حال حاضر ما چارهای نداریم جز اینکه منابعی را برای سینما جذب کنیم. اگر این اتفاق با همراهی سازمان مالیاتی صورت گیرد بخشی از این بودجه را میتوان در تولید و توسعه زیرساخت سینما به کار گرفت.
فریدزاده با توضیح اینکه با مساعدت سازمان برنامه و بودجه و سازمان سینمایی به سههزار نفر از اهالی سینما در آستانه سال نو عیدی پرداخت شده است، در خصوص ارتقای جایگاه جهانی و منطقهای سینمای ایران گفت: واقعیت این است که اگر سینمای ایران بخواهد جایگاه فعلی خود را حفظ کند چارهای جز وارد شدن به چرخه تولید مشترک ندارد و این امری مسلم است. ولی باید زیرساختها، آییننامهها و حمایتها برای این موضوع شکل گیرد که متاسفانه ما هنوز آن را نداریم. این در حالی است که تحقق این موارد نگاهی ویژهای را میطلبد.