«راوید» در سال ۲۰۲۴، جایزه آلدو بکمن را دریافت کرد. او این جایزه را از انجمن خبرنگاران کاخ سفید، برای گزارشهایی که درباره تحولات پس از ۷ اکتبر در سرزمینهای اشغالی رخ داده بود، به ویژه پوشش تصمیمگیریهای کاخ سفید و روابط آمریکا-اسرائیل، دریافت کرد.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، عمده اخبار خاص و محرمانه مذاکرات ایران و آمریکا و موضوع هستهای ایران توسط «باراک راوید» خبرنگار صهیونیست سایت آکسیوس مخابره شده است.
البته نه تنها اخبار مذاکرات فعلی بلکه بسیاری از اخبار مهم حوزه هستهای ایران، توسط «باراک راوید» و سایت متبوع او «آکسیوس» مخابره شده است.
به گونهای که به یمن حضور «راوید»، آکسیوس به سایت شناخته شده در زمینه موضوع هستهای ایران تبدیل شده است.
از ابتدای شروع مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه ۲۳ فروردین در عمان نیز «راوید» به اعلام اینکه دیدار مستقیم عباس عراقچی، وزیر خارجه آمریکا و «استیو ویتکاف» (نماینده آمریکا در مذاکرات) 45 دقیقه طول کشیده، غیر مستقیم بودن مذاکرات را زیر سوال برد.
این در حالی بود که عراقچی تاکید کرده بود این دیدار در انتهای مذاکرات و به عنوان امری مرسوم و برای چند دقیقه برای احوال پرسی بوده است.
بر اساس شناسه سایت آکسیوس و ویکی پدیا، راوید در حال حاضر گزارشگر سیاسی و متخصص خاورمیانه در وبسایت خبری آکسیوس مشغول به کار است که مسائل سیاست خارجی را نیز گزارش میدهد.
او همچنین نویسنده رسانه صهیونیستی «والا» است و کتاب «صلح ترامپ: توافقهای ابراهیم و بازسازی خاورمیانه» را به نگارش درآَورده است که به بررسی «توافقهای ابراهیم» (Abraham Accords) و سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ در منطقه میپردازد. او برای نگارش این کتاب با مقامات ارشد دولت ترامپ، از جمله مایک پمپئو و، مصاحبههایی انجام داد.
او همچنین به عنوان تحلیلگر سیاسی و سیاست خارجی در شبکه آمریکایی سیانان فعالیت میکند و روزنامهنگار و تحلیگر سیاسی روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز بوده است.
باراک راوید متولد شهر کفار ساوا در اسرائیل است و مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ خاورمیانه از دانشگاه تلآویو دریافت کرد. راوید در سن ۱۸ سالگی به ارتش تروریست رژیم صهیونیستی، IDF پیوست و در واحد ضداطلاعات ۸۲۰۰ به عنوان افسر اطلاعاتی خدمت کرده است.
سال ۲۰۰۵ نقطه آغاز فعالیت حرفهای او به عنوان ویراستار در وبسایت NRG بود و به سرعت به عنوان گزارشگر دیپلماتیک مشغول به کار شد. از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ به روزنامه صهیونیستی هاآرتص پیوست و به مدت ۱۰ سال به عنوان گزارشگر ارشد دیپلماتیک و مفسر فعالیت کرد. در این دوره، او به پوشش گسترده روابط خارجی اسرائیل، سیاستهای امنیتی ملی و نظام سیاسی این رژیم اشغالگر پرداخت.
راوید از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ به شبکه خبری کانال ۱۰ رژیم که بعداً به کانال ۱۳ تغییر نام داد، ملحق شد و به عنوان گزارشگر ارشد دیپلماتیک و تحلیلگر فعالیت کرد. او در ژوئیه ۲۰۲۰ از این شبکه جدا شد و به آکسیوس پیوست و ابتدا به عنوان گزارشگر خاورمیانه در تلآویو فعالیت کرد. او خبرنامه «آکسیوس از تلآویو» را منتشر میکرد. تا اینکه در سال ۲۰۲۳ به واشنگتن دیسی منتقل شد و به عنوان گزارشگر سیاسی و سیاست خارجی آکسیوس مشغول به کار شد.
«راوید» در سال ۲۰۲۴، جایزه آلدو بکمن را دریافت کرد. او این جایزه را از انجمن خبرنگاران کاخ سفید، برای گزارشهایی که درباره تحولات پس از ۷ اکتبر در سرزمینهای اشغالی رخ داده بود، به ویژه پوشش تصمیمگیریهای کاخ سفید و روابط آمریکا-اسرائیل، دریافت کرد.
لستر هولت، خبرنگار انبیسی که جایزه را به او اهدا کرد، به نقل از داوران گفت: گزارشهای باراک راوید سطوح عمیق و تقریباً نزدیکی از منابع در ایالات متحده و خارج از کشور را نشان میداد که داستانهایی را تولید میکرد که نزدیک به رویدادهایی بود که پس از آن رخ داد.
هولت ادامه داد: داستانهای او خواننده را در حالی که تصمیمگیریها پس از حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل گرفته میشد، وارد اتاق کرد.
راوید با دریافت جایزه از هولت، با بایدن و معاون رئیس جمهور ایالات متحده کامالا هریس دست داد.
راوید که یک افسر اطلاعاتی است که در قامت خبرنگار درآمده، دسترسی مناسبی به منابع دستگاههای اطلاعاتی دارد؛ لذا او میتواند در کنار برخی اخبار خاص به واسطه دسترسی هایش، اخباری را نیز جعل کند.
همانطور که «لستر هولت» در مراسم اهدای جایزه آلدو بکمن گفته است او «داستانهایی را تولید میکرد که نزدیک به رویدادهایی بود که پس از آن رخ داد.»
بر این اساس راوید رویدادهای آینده را نیز گزارش میکند و فضای فکری برای آنرا مهیا میکند. این فضاسازی میتواند خواسته اربابان پشت پرده او را به کرسی بنشاند.
او همچنین خوراک فکری سایتهای فارسی زبان خارج نشین را نیز مهیا میکند و مدام مورد «رفرنس» آنهاست.