با وجودی که قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن سرمربیگریاش در کشتی عربستان را تکذیب کرد، اما این پرونده همچنان باز است.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، طی روزهای گذشته ابتدا پیجهای اینستاگرامی و سپس حتی برخی از خبرگزاریهای رسمی کشور، از عقد قرارداد کمیل قاسمی با فدراسیون کشتی عربستان خبر دادند که او هدایت کشتی آزاد این کشور را برعهده گرفته است. خبری که یک روز بعد از سوی کمیل قاسمی تکذیب شد.
انتشار چنین خبری و شایعه عقد قرارداد کمیل قاسمی در حالی اتفاق افتاد که او اخیرا نیز به دعوت امیر توکلیان مربی سابق تیم ملی آزاد، به هندوستان رفته و در بحث آموزشی یک هفته در کنار هندیها بوده است.
کمیل قاسمی همچنین در حوزه توسعه کشتی در رده سنی زیر ۲۳ سال، به دعوت کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی عربستان به این کشور سفر کرد که از همینجا، شایعه سرمربیگری او در تیم ملی کشتی آزاد عربستان ابتدا در رسانههای غیررسمی و سپس رسمی منتشر شد. در حالیکه او یک روز بعد از فراگیر شدن قبول مسئولیت در کشتی عربستان، اقدام به تکذیب این خبر کرد و گفت هیچ قراردادی را با عربستان امضا نکرده است.
خیلی از رسانهها که در میانشان خبرگزاریهای رسمی و معتبر هم دیده میشوند و پیش از بررسی صحت خبر به سرعت آن را منتشر کردند که واقعیت نداشت. تنها چیزی که در این بین واقعیت داشت، سفر کمیل قاسمی به این کشور و البته پیشنهاد عربستان به دارنده دو نشان طلا و نقره المپیک و نایب قهرمان جهان بوده است.
پیشنهادی که از چند ماه قبل مطرح شده و البته همچنان این پرونده باز است، یعنی این احتمال وجود دارد که اکنون کمیل قاسمی و عربستانیها در مسائل مختلف با هم به توافق نرسیده باشند، اما ممکن است این توافق در آیندهای نزدیک اتفاق بیافتد چراکه عربستان در حال توسعه ورزش است. آنها در فوتبال طی سالهای اخیر سرمایهگذاری فوقالعادهای کرده و به شدت نیز از فوتبال ایران پیشی گرفتهاند. در کشتی، طبیعتاً نگاهشان میتواند به قهرمانان ایرانی و روسی باشد، دو کشور مدعی منطقه که از قدیم الایام قطب کشتی جهان بودهاند.
کمیل قاسمی اکنون تنها مدرس ایرانی اتحادیه جهانی است. او چند سال پیش و در حالیکه حدودا ۷ سال از المپیک لندن گذشته بود، در پی مثبت شدن دوپینگ نفرات اول و دوم سنگینوزن المپیک ۲۰۱۲؛ صاحب نشان طلا شد، در حالیکه دو نقره المپیک و جهان هم در کارنامه داشت.
در سالهای اخیر، کشتی ایران در سنگینوزن همواره مدعی بوده، از کمیل قاسمی و پرویز هادی گرفته تا نسل جدیدی که امیرحسین زارع و امیررضا معصومی سردمدارش هستند، در حالیکه روسها چند سالی است جزو مدعیان مدال جهانی سنگینوزن نیستند.
کمیل قاسمی پیش از این به عنوان سرمربی تیم ملی کامبوج فعالیت داشت که در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد هم کشتیگیران اندک این کشور را هدایت کرد. او با خود یک کشتیگیر سنگینوزن را از جویبار به کامبوج برده بود و حالا باز هم این احتمال مطرح است که اگر در آینده هدایت تیم ملی عربستان را بپذیرد و با آنها سر مسائل مختلف به توافق برسد، کشتیگیران مستعدی از ایران را با خود به این کشور ببرد. کشوری که در حوزههای مختلف از ورزشکاران وارداتی استفاده میکند!
عربستان و اساساً کشورهای عربی، در کشتی پیشینهای ندارند و عربستان برای آنکه از همتایان عربی خود مثل بحرین و قطر که رو به کشتیگیران روس و ایرانی آوردهاند، عقب نماند، طبیعتاً علاوه بر آنکه دوست دارد هدایت تیمهای ملی خود را به قهرمانان روس و ایرانی بسپارد، برای شروع کار نیز به کشتیگیران این دو کشور احتیاج خواهد داشت که اگر کمیل قاسمی مسئولیت را به گردن بگیرد، احتمالاً نگاه بیشتر به کشتیگیران ایرانی خواهد بود.
کمیل قاسمی اکنون سرمربی کشتی آزاد مازندران نیز هست، در فصل گذشته، همراه با مراد محمدی تیمی را در لیگ یک شرکت دادند که البته نتوانست به مرحله پایانی صعود کند. باتوجه به اینکه کمیل قاسمی از قهرمانان نزدیک به رسول خادم محسوب میشود که در این سالها در فعالیتهای خیرخواهانه رئیس پیشین فدراسیون کشتی که در فضای مجازی به نمایش گذاشته میشود، حضوری مستمر داشته، همکاری او با فدراسیون علیرضا دبیر به صورت دوطرفه، منتفی به نظر میرسد.
خصوصاً آنکه کمیل قاسمی از اولین قهرمانانی بود که پژمان درستکار بعد از رسیدن به سرمربیگری تیم ملی آزاد، از او دعوت به عمل آورد، اما کمیل این پیشنهاد را نپذیرفت.