به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد جلیل آلامین در اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی که در سالن اجتماعات کتابخانهی سهروردی برگزار شد، گفت: ادعای روایتِ واقعیت، بدون جهت گیری ذهنی در خلق آثار هنری از هیچ هنرمندی در هیچ نقطه ای از جهان پذیرفتنی نیست، چرا که منظر و اندیشه حاکم بر ذهن هنرمند است که به آثار او، تُعیّن انضمامی می دهد نه انعکاس واقعیت ها، مستقل از ذهنیات هنرمند.
روایتگری سوگیرانه در تولیدات هنری
وی با بیان اینکه هدایت افکارعمومی در روایتگری صادقانه به سمت حقایق از تعهدات هنرمند مکتبی است، گفت: هیچ اثر رسانهای بدون تأثیر از نگاه و ارزشهای خالق آن تولید نمیشود.
مدیر کل صدا و سیمای استان زنجان افزود: آیا هنرمندی می تواند ادعا کند که روایتی بدون سوگیری ذهنی در بیان واقعیت و حقایق دارد؟ آیا هنرمندی می تواند ادعا کند به حق و باطل در تولیدات هنری نظر ندارد؟ آیا هنرمندی می تواند مدعیِ خلق آثار هنری بدون توجه داشتن به ایدئولوژی و جهان بینی حاکم بر افکارش روای بی طرفِ حقایق و وقایع ، باشد؟
آل امین در ادامه با اشاره به تاثیر منظر و نگاه هنرمند در خلق آثار هنری گفت: نوع نگرش هنرمندان، همان ارزش هایی هست که خالقان آثار هنری بر اساس آن، پیام و محتواهای متاثر از نوع نگرش خود می آفرینند. هنرمند مکتبی، خودش را متعهد میداند، افکار و اندیشه های مخاطبانش را به سمت حقایق و زیبایی های آفرینش که انسان را در مدار رشد و تعالی قرار می دهد، دعوت کند.
وی افزود: این نحله از اندیشمندان هنری، برای تعمیق حقایق در ذهن و وجود مخاطبان، دلبریایی می کنند و در مقابل، هنرمند غیرمکتبی، مخاطبانش را به بند افکار ذهنی محصور در جهان فکری خود، می کشد و برای کشاندن مخاطب به شکارگاهِ شخصیِ خلق شده در ذهن خود دلربایی می کند. از این رو آثار هنری و رسانه ای همه هنرمندان جهت گیری اخلاقی، حقوقی و معرفت شناختی دارد که در صدد است با تکنیک و محتوای هنرمندانه به مخاطبان تعارف یا تحمیل کنند.
جذابیت در تولیدات رسانه ای و نسبت آن با نیازهای انسان
مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان تصریح کرد: جذابیت جزء جدایی ناپذیر تولیدات هنری است که عمدتا در تکنیک و فرم ایجاد میشود اما محتوا هم می تواند سهمی در جذابیت داشته باشد. جذابیت باعث میشود دنبال کنندههای محتواهای هنری افزایش یابد اما جذابیتی که نیازهای ناشی از ضعف در انسان را نشانه بگیرد، حکیمانه نیست و در نقشه کلیِ تعالی بخشی به انسان قرار نمی گیرد. در مقابل جمال در فرم و کمال در محتوا، می تواند آمیختگی جذابی برای تولیدات آثار هنری فراهم آورد تا رویکردی اغنایی برای مخاطبان ایجاد شود.
آل امین افزود: القای احساسات زودگذر و غیر سازنده در آثار و تولیدات هنری، مرتبه ایِ فروکاسته از اهداف استعلایی فعالیت های هنری را دارد اما اغنای مبتنی بر براهین و استدلال های خردمندانه در کنار القای تکنیکی، گفتمان هنرمند را به سمت امر متعالی سوق داده و تولیدات خالقان آثار هنری را در مدار روایتگری صادقانه از حقایق و وقایع قرار می دهد.