به گزارش ایسنا، از زمان سقوط دولت «بشار اسد» به دست معارضین مسلح و عناصر «هیأت تحریر الشام» گزارشهای متعددی درباره خروج احتمالی نیروهای آمریکایی از سوریه منتشر شد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز در طول کارزار انتخاباتی خود خواستار کاهش حضور نظامی آمریکا در سوریه شد.
در روزهای اخیر، این دست از گزارشها شدت گرفتهاند.
در همین راستا، عصر پنجشنبه، نشریه آمریکایی «واشنگتنپست» در گزارشی که نقل از منابع آگاه نوشت: «دولت ترامپ در حال بررسی توانمندی دولت موقت سوریه به ریاست ابومحمد الجولانی است تا در صورت امکان، حضور نظامی خود در سوریه و محدودیتهای اعمال شده بر کمکهای بشردوستانه به سوریه را کاهش دهد.»
یک منبع به این روزنامه آمریکایی گفت: «ما بهدنبال نجات سوریه بهخاطر مردم این کشور نیستیم.»
اذعان آشکار این منبع آمریکایی به اهداف غیربشردوستانه واشنگتن از حضور نظامی در کشورهای منطقه درحالی است که برخی از رسانهها همواره با دفاع از این اقدامات، علت حضور نظامی آمریکا در دیگر کشورها را که اقدامی غیرقانونی است را «در راستای دموکراسی، آزادی» یا دیگر ارزشهای لیبرال معرفی کرده بودند.
او ادعا کرد: «خواسته ما، جلوگیری از حضور دوباره ایران در سوریه و عدم بازگشت داعش است.»
یک مقام دیگر به شرط ناشناس باقیماندن به واشنگتنپست گفت: «دولت ترامپ میخواهد تعداد نیروها در سوریه را به "حداقل" کاهش دهد و آنها فقط در شمال شرق سوریه قرار دهد.»
نشریه آمریکایی تصریح کرد: «این تصمیم نهایی نشده است. مقامات آمریکایی نسبت به توانمندی دولت سوریه برای حکمرانی بر این کشور شک و تردید دارند. به باور آنها دولت موقت سوریه چیزی نیست جز "شریعت در ظاهری زیبا".»
الجولانی سابقه فعالیت در داعش و القاعده دارد. او همچنین سرکرده شاخه القاعده در سوریه است. پیش از تحولات سوریه، دولت آمریکا برای کسب اطلاعات درباره او جایزه تعیین کرده بود.
واشنگتنپست همچنین هشدار داد: «اقدامات نامشخص دولت آمریکا میتواند به قدرت گرفتن مجدد داعش در منطقه منجر شود.»
یک دیپلمات اروپایی به این نشریه گفت: «متأسفانه آمریکاییها نشان دادهاند که سیاست مشخصی ندارند.»
دولت آمریکا پیش از این فهرستی هشت مادهای از خواستههای واشنگتن را از دولت سوریه برای «اعتمادسازی» در جهت رفع تحریمهای احتمالی، از جمله اجازه دادن به ایالات متحده برای انجام عملیات ضد تروریسم علیه «هر کسی که واشنگتن تهدیدی برای امنیت ملی خود» بداند، منتشر کرده بود.
آنها همچنین از دولت دمشق خواستند تا «با صدور بیانیهای رسمی و علنی ورود همه شبه نظامیان فلسطینی را ممنوع» و اعضای این گروهها را برای «قدردانی از اسرائیل» اخراج کند.
خواستههای واشنگتن و البته پذیرفته شدن این درخواستها توسط دمشق درحالی است که از زمان سقوط بشار اسد، بخشهایی از سوریه تحت تصرف رژیم صهیونیستی در آمده و این رژیم همچنان درحال انجام حملات هوایی علیه سراسر سوریه است.