مهدی اصفهانیان مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتخاب شهرداری قم به عنوان رئیس کمیته ایمنی و کاهش خطر مجمع کلانشهرهای کشور و عضویت در کمیته ملی کاهش خطر سوانح، این موفقیت را نشانهای از جایگاه برتر قم در مدیریت بحران دانست. وی بیان کرد: در سال گذشته ۴ مجمع تخصصی با ۱۲ جلسه کاری برگزار شد که گواهی بر این ادعاست.
وی افزود: یکی از پروژههای شاخص سال گذشته، بررسی علمی فرونشستهای مسیر مترو در خیابان امامزاده ابراهیم بود که با اعتبار ۸۲۰ میلیارد تومان و با استفاده از روشهای پیشرفته تداخل سنجی و ژئوفیزیکی انجام شد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم ادامه داد: این پروژه که با محوریت معاونت خدمات شهری و گروه مدیریت بحران اجرا شد، موفق به شناسایی و رفع مشکلات فرونشست در منطقه ۶ شد.
اصفهانیان مقدم اضافه کرد: در حوزه محیط زیست نیز تفاهم نامهای با اداره کل محیط زیست استان منعقد شد که بر اساس آن، راهبری و نگهداری ۴ ایستگاه سنجش آلودگی هوا با نظارت محیط زیست و تأمین مالی شهرداری قم با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان انجام میشود.
وی گفت: شهرداری قم در راستای ارتقای ایمنی شهروندان، اقدام به خرید دستگاه کامپکت سنجش گازهای آلاینده به ارزش ۱ میلیارد تومان کرده که در تونل غدیر نصب خواهد شد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم افزود: پایگاه چندمنظوره مدیریت بحران در منطقه ۸ با اعتبار ۱ میلیارد تومان راه اندازی شده است و در بخش آموزشهای همگانی، مرکز آموزش کان ویژه دانش آموزان در سال گذشته میزبان ۸۴۰ نفر بود که آموزشهای ایمنی، آتش نشانی و بحران را دریافت کردند.
اصفهانیان مقدم اضافه کرد: در مجموع ۱۷ هزار و ۸۴۱ نفرساعت آموزش برای شهروندان و ۱۷۲۰ نفرساعت برای کارکنان شهرداری برگزار شده است.
وی گفت: برگزاری ۲۰ مانور دورمیزی و ۱۶ مانور عملیاتی در سطح مناطق هشتگانه و تشکیل ۲۱ جلسه تخصصی از دیگر اقدامات شاخص مدیریت بحران شهرداری قم بوده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: یکی از دستاوردهای مهم سال گذشته، تهیه بانک اطلاعات مواد شیمیایی (MSDS) با همکاری سازمان آتش نشانی و اداره کل صنایع بوده که برای نخستین بار در استان انجام شده و اطلاعات جامعی از مواد شیمیایی در حال تردد و مصرف در صنایع را در اختیار مسئولان قرار میدهد و این اطلاعات در مواقع بحران میتواند نقش حیاتی در مدیریت صحنه حادثه ایفا کند.
اصفهانیان در پایان با تاکید بر رویکرد علمی و پیشگیرانه شهرداری قم در مدیریت بحران، این دستاوردها را نتیجه همکاریهای بین بخشی و برنامه ریزی دقیق دانست و اظهار امیدواری کرد که قم بتواند همچنان به عنوان الگویی موفق در سطح کشور مطرح باشد.