هراسی مدرن در قرن ۲۱/ کاهش ۷ تا ۸ ساله عمر به دلیل «ترس از پیری عمر»  

الف جمعه 29 فروردین 1404 - 08:10
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به پدیده «گراسکوفوبیا» یا ترس از پیری گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، افرادی که نگرش منفی به سالمندی دارند، زودتر دچار ناتوانی می‌شوند و به‌طور متوسط ۷ تا ۸ سال کمتر از افرادی با نگرش مثبت به پیری، عمر می‌کنند.

دکتر احمد دلبری در گفت‌وگو با ایسنا، پیری‌هراسی را یکی از هراس‌های عجیب دنیای مدرن دانست و اظهار کرد: در گذشته، سن و سال چندان مورد توجه نبود و توان جسمی و مهارت‌های عملی ارزش بیشتری داشت، اما دنیای امروز، نگرانی درباره سن را به دغدغه‌ای جدی تبدیل کرده است. بسیاری از افراد دائماً نگران افزایش سن خود هستند و این توجه بیش از حد، به استرسی مزمن منجر شده است.

ترس‌هایی که با سالمندی همراه می‌شوند

به گفته رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران، با افزایش سن، ترس‌های متعددی افراد را درگیر می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترس از تنهایی، ترس از مشکلات مالی، نگرانی درباره بیماری‌ها، ترس از فرسودگی، از دست دادن جایگاه اجتماعی و در نهایت ترس از مرگ اشاره کرد.

وی با استناد به گزارش سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد کسانی که دیدگاه منفی نسبت به سالمندی دارند، زودتر از دیگران دچار ناتوانی شده و بین ۷ تا ۸ سال عمر کوتاه‌تری دارند.

پیری سالم، امری دست‌یافتنی است

دلبری با تأکید بر اینکه سالمندی سالم، فعال و پویا امکان‌پذیر است، افزود: متأسفانه برخی افراد در جوانی و میانسالی می‌میرند، اما در سالمندی دفن می‌شوند؛ این همان چیزی است که از آن به مرگ استعاری یاد می‌شود. برخی از بازنشستگان بر این باورند که یادگیری در دوران سالمندی بی‌فایده است، در حالی که انسان ذاتاً موجودی یادگیرنده و مادام‌العمر است.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.