"اعتماد عمومی" این طور ساخته می شود: راننده اتوبوس ژاپنی به خاطر 7 دلار دزدی 84 هزار دلار مجازات شد

عصر ایران جمعه 29 فروردین 1404 - 20:46
اگر اقدامات سخت‌گیرانه ما پذیرفته نمی‌شد، ممکن بود باعث سهل ‌انگاری در سازمان‌ شود و در نهایت به کاهش اعتماد عمومی منتج شود.

عصر ایران - یک راننده‌ اتوبوس در ژاپن با ۲۹ سال سابقه کار به دلیل دزدیدن تنها ۷ دلار از کرایه‌ مسافران درگیر عواقبی بسیار سنگین شد زیرا این کارش موجب شد تا مسئولان بسته‌ بازنشستگی به ارزش ۸۴ هزار دلار را حذف کنند.

شروع ماجرا؛ سال 2022

دوربین امنیتی داخل اتوبوس در سال ۲۰۲۲ تصاویر راننده را هنگام برداشتن ۱۰۰۰ ین (معادل ۷ دلار) از کرایه‌ها ضبط کردند و پس از محرز شدن جرم وی؛ شهرداری کیوتو مزایای بازنشستگی 84 هزار دلاری وی را باطل کرد. البته راننده راننده از شهرداری شکایت کرد که در دور اول دادگاه به سود شهرداری کیوتو رای دارد اما این حکم بعداً به نفع راننده لغو شد و دادگاه رأی داد که مجازات بیش از حد بوده است.

حکم نهایی؛ یک دزدی کوچک! و 84 هزار دلاری که پرید

با این حال، روز پنج‌شنبه دیوان عالی ژاپن در بررسی نهایی پرونده سرانجام به نفع شهرداری رأی داد و مجازات اولیه را دوباره برقرار کرد.

در رأی دادگاه آمده است که رفتار این مرد می‌توانست اعتماد عمومی به سیستم و عملکرد سالم خدمات اتوبوسرانی را تضعیف کند.

به گزارش روزنامه‌ «ماینیچی»، در فوریه ۲۰۲۲، این راننده‌ی ۵۸ ساله یک اسکناس ۱۰۰۰ ینی را که از یک مسافر گرفته بود، به جای انداختن در دستگاه پردازش کرایه، در جیب خود گذاشت. این دزدی زمانی کشف شد که اداره‌ حمل‌ و نقل شهری کیوتو تصاویر دوربین داشبورد اتوبوس را بررسی کرد.

با وجود اینکه در فیلم ضبط شده بود، راننده ابتدا در جلسه با مافوق خود سعی کرد ماجرا را انکار کند. طبق حکم دادگاه، این راننده در طول دوران کاری ‌اش چندین بار به دلیل اتفاقات مختلف مورد توبیخ قرار گرفته بود. از جمله این موارد، استعمال مکرر سیگار الکترونیکی حین کار بود؛ هرچند در زمان ‌هایی که مسافری در اتوبوس نبود.

مساله؛ اعتماد عمومی

شین‌ ایچی هیرای، یکی از مسئولان اداره‌ حمل‌ و نقل عمومی کیوتو، به خبرگزاری AFP گفت:

هر راننده اتوبوس به تنهایی کار می‌کند و با پول عمومی سر و کار دارد. ما این تخلف را بسیار جدی تلقی کردیم چون مرتبط با این بخش از وظایف ‌مان بود.

او افزود: اگر اقدامات سخت‌ گیرانه ما پذیرفته نمی‌شد، ممکن بود باعث سهل ‌انگاری در سازمان‌ شود و در نهایت به کاهش اعتماد عمومی منتج شود.

یک سوال خیلی معمولی!
در ایران وقتی نه یک راننده اتوبوس و نه 7 دلار که دو وزیر و کلی مسوول دیگر بیش از 3 میلیارد دلار بناحق می خورند، چگونه با آنها برخورد می شود؟ آیا نباید نگران اعتماد عمومی شد؟!

 

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.