به گزارش خبرآنلاین ایرنا به نقل از رویترز، نوشت: وزارت خارجه چین روز جمعه اتهام ولودیمیر زلنسکی را بی اساس خواند. چین در حالی که در طول جنگ سه ساله مسکو و کی یف روابط اقتصادی نزدیک با روسیه را حفظ کرده است، هرگونه دخالت در جنگ را رد می کند و سیاست بی طرفی خود را حفظ کرده است.
دولت زلنسکی روز جمعه فهرستی به روز شده از نهادهای تحریم شده را منتشر کرد. در این فهرست که شامل شرکتهای روسی می شود نام چندین شرکت نیز به چشم می خورد که دولت اوکراین همه آنها را ثبت شده در چین معرفی می کند.
زلنسکی گفت که شرکتهای چینی تحریم شده، در تولید موشکهای اسکندر روسی نقش داشتهاند. روسیه به طور گسترده از سامانه موشک های بالستیک کوتاه برد با قابلیت حمل کلاهک هسته ای در این جنگ استفاده می کند.
اوکراین روز جمعه اعلام کرد که موشک های اسکندر به خارکف، شهری در شمال اوکراین اصابت کرده و یک کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی برجای گذاشته است.
جنگ اوکراین که در اسفند ۱۴۰۰ با حمله نظامی روسیه آغاز شد، نتیجه بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو در مورد گسترش ناتو در شرق اروپا بود. روسیه پیش از آغاز درگیریها بارها هشدار داده بود که ادامه توسعه ناتو به سمت مرزهایش، تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور خواهد بود. اما این هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و در نهایت، بحران اوکراین به جنگی گسترده تبدیل شد.
در هفتههای اخیر، دولت انگلیس بهعنوان یکی از حامیان اصلی کییف، تلاشهایی را برای تشکیل ائتلافی موسوم به ائتلاف داوطلبان بهمنظور استقرار نیروی نظامی در اوکراین آغاز کرده است. این ابتکار که با واکنش منفی مسکو همراه شده، از سوی لندن بهعنوان راهی برای تضمین صلح پس از توافق احتمالی معرفی میشود، اما کرملین آن را مقدمهای برای حضور رسمی ناتو در خاک اوکراین تلقی میکند و شدیداً با آن مخالف است.
315 315