پلیس راهور به تازگی خبر از ۶ ماه تا یک سال حبس برای صاحبان خودروهای پلاک مخدوش داده است.
ضمن تشکر از عزیزان نیروی انتظامی پرسش مهمی هست که هم آنها و هم برخی مراجع تقنینی و نظارتی باید پاسخ بدهند: چرا با خودروهای دودزا و موتورسیکلتهای پرسروصدا برخورد جدی نمیشود؟
موتورسیکلتهای خانواده هوندا ۱۲۵ که ۳۰ سال پیش انواع و اقسام چینی و مونتاژی آن هم با نامهای مختلف وارد کشور و سپس تا همین امروز به صورت نجومی تولید شده، بدون شک یکی از قاتلان بزرگ سریالی در کشور ما محسوب میشوند! خدا میداند چه تعداد از جوانان ما تحت تاثیر شرایط خاص این موتورسیکلت از جمله سرعت زیاد و صدای بلند و ناهنجار و البته محرک آن برای سرعت بیشتر، قربانی تصادفات شده یا به عابران پیاده صدمات جانی وارد کردهاند.
شب و روزی نیست که اعصاب شما چه در بیداری و چه در خواب با صدای ناهنجار اگزوز این موتورها آسیب نبیند! گاهی نیمه شب یکی از اینها دیوار صوتی را در کوچه و محله میشکند و گاهی صبح زود، روشن شدن یکی از اینها خواب را در چشمان شما منفجر میکند و گاهی هم در میانه روز یکی از آنها با صدای ناهنجار و وحشتناک خود از کنار شما در خیابان رد میشود و اعصاب و روان شما را به بازی میگیرد!
در زمانهای که در دیگر کشورها استفاده از موتورسیکلت های برقی رایج شده و موتورهای بنزینی هم امنیت و فناوری روز را دارند و کمترین آلودگی صوتی و زیستی را ایجاد میکنند چرا باید همچنان هیولایی به نام هوندای ۱۲۵ (در واقع شبه هونداها) مجوز تولید و یکه تازی روی اعصاب و امنیت مردم را داشته باشند؟ تا کی قرار است این مزاحم اعصاب و آلوده کننده هوا که سالهای سال است ظاهر و باطنش تغییر نکرده اما عمرش در دنیا منقضی شده است، همچنان تولید شود و به مردم آسیب برساند؟
هر کسی مثل من در جوانی و نوجوانی سوار این موتور شده و با آن گاز داده باشد و احیانا در خیابانهای شهر لایی کشیده و تکچرخ زده باشد خوب میداند که این موتورسیکلت چقدر خطرناک و غیرقابل مهار است و زمین خوردن و تصادف با آن هم چقدر آسیبزننده است. در مقطعی طولانی بیشترین بستریهای بخش تصادفات بیمارستانهای امداد مربوط به راکبان همین موتورسیکلت بوده است.
اگر در میان خودروها به پراید لقب ارابه مرگ دادهاند باید چنین لقبی را در بین موتورسیکلتها به هوندای ۱۲۵ داد!
وقت آن است که مسئولان محترم، هم در نیروی انتظامی، هم در محیط زیست و هم وزارت صمت جلوی تولید این وسیله نقلیه خطرناک و خرابکار را بگیرند! خرابکار چون هم اعصاب و روان مردم را خراب میکند و هم هوای شهر را.
مسأله بعد هم جلوگیری جدی از رفت و آمد خودروهای دودزا در سطح شهرها بهخصوص کلانشهرهاست که متأسفانه مدتی است خیلی زیاد شده و پلیس هم برخوردی با آن نمیکند.
با سخت شدن شرایط اقتصادی، ناتوانی مردم در جایگزین کردن خودروهای خود، فرسوده شدن روزافزون خودروهای قدیمی و کاهش توان مردم برای تعمیرات اساسی خودروهای خود، معضل خودروهای دودزا روز به روز بیشتر شده و میشود. البته که شرایط اقتصادی نباید توجیهی برای پلیس در جهت جلوگیری از رفت و آمد این خودروها و آلوده شدن بیشتر هوای شهر شود چون باز هم دود افزایش بیماریهای مرگبار ناشی از آن به چشم همین مردم میرود. پس در این فقره هم پلیس باید به وظیفه خود به طور جدی عمل کند.
البته که در کنار آن و بلکه مقدم بر آن وظیفه دولت است که شرایط را برای خرید خودروهای امن، مناسب و کم مصرف داخلی و خارجی، مطابق فناوریهای روز برای عموم مردم فراهم نماید.