به گزارش مشرق، موضوع شکایت از «پرویز ثابتی» از عناصر بلندپایه ساواک در اردوگاه ضدانقلاب بیش از پیش با فرا رسیدن موعد برگزاری دادگاه داغ شده است. چند تن از افرادی که در زمان رژیم پهلوی تحت شکنجههای ساواک بودند حالا شکایتی را در دل آمریکا از این عنصر ساواک ثبت و دادگاهی در این خصوص تشکیل شده است.
طبق اخباری که در فضای مجازی از جزئیات این دادگاه منتشر شده است، ثابتی در مقام متهم اظهارات خود را به دادگاه ارائه کرده است.
گفته میشود در این لایحه سرشکنجهگر ساواک، به طور کامل از پرداختن به اتهامات اصلی شکنجه و نقض حقوق بشر که بر اساس «قانون حمایت از قربانیان شکنجه»، «قانون مسئولیت مدنی بیگانگان» و قانون ایالتی فلوریدا مطرح شده، طفره رفته است.
مطرح شده که وی سعی دارد با پرداختن صرف به موضوعات فنی حقوقی مثل استدلال در محدودیت زمان و ایرادات مربوط به صلاحیت قضایی از زیر بار اتهامات فرار کند.
بر اساس این گزارشات در متن آیین نامه دفاعیات وی آمده است: «زمانی که در ساواک بودم، از سوی شاه مأموریت یافتم تا اخبار و حوادث مختلف داخلی و بینالمللی، از جمله حملات تروریستی در خاک ایران، دستگیری اعضای مجاهدین خلق و فدائیان خلق (گروههای مارکسیستی خشونتطلب) و توطئهای به رهبری عراق علیه ایران را به اطلاع مطبوعات و مردم برسانم... به دلیل مسئولیتی که به عنوان نماینده و سخنگوی دولت داشتم، مورد بدگویی این گروههای اسلامگرا و مارکسیست قرار گرفتم.»
او همچنین بعداً اضافه میکند: «من با سلطنتطلبان کار نمیکنم یا ارتباطی با آن ندارم.»
این در شرایطی است که وی در سال ۱۴۰۱ در یکی از تجمعات سلطنتطلبان رویت شد و همین موضوع زمینه دوباره حضور وی در مجامع سیاسی ضدانقلاب را فراهم کرد و بعد از مدتی شبکه من و تو که در آخرین روزهای پخش خود قرار داشت در یک انتحار و خودکشی رسانهای اقدام به پخش مستند وی کرد که اتفاقا یک آتش زیر خاکستر را روشن کرد و دوباره موضوع اتهامات این عنصر ساواک را مطرح و در ادامه منجر شد تا برخی از افرادی که در آمریکا حضور دارند از وی شکایت کنند.
درواقع منوتو نه تنها در روند تطهیر و پاکسازی این عنصر ساواک که اتفاقا تفکراتی رادیکال و توجیهگرانه درباره ساواک دارد و از این شکنجهها دفاع میکند و آن را ناکافی می داند، شکست خورد بلکه زمینه محاکمه وی را هر چند خارج از کشور را به وجود آورد.
متونو سعی کرده که یک بازخوانی دروغین و فانتزی از دوران پهلوی ارائه دهد که همین موضوع مورد انتقاد جدی قرار گرفته است و حتی فضای دودستگی در ضدانقلاب با عنوان سلطنتطلبان و چپیها را ایجاد کند.
عوامل شبکه منوتو البته فکر میکردند که با برگردان رسانهای میتوانند ثابتی و به دنبال آن ساواک را تطهیر کنند اما غافل از این موضوع بودند که واقعیت تاریخی با دروغسازی رسانهای و روایتهای معکوس پاک شدنی نیست.
حالا همین اقدامات سبب شده که پای پرویز ثابتی گیر بیفتد و تنها دفاعیه وکیل وی در دادگاه این بوده که چرا در طول این ۴۰ سال کسی از وی شکایت نکرده و وی ادعا کرده که ثابتی خود را پنهان نکرده است؛ این در شرایطی است که این عنصر ساواک تا قبل از این با وجود اینکه فردی شناخته شده و سیاسی بود بر اساس واهمهای که داشت در هیچ برنامه سیاسی و تلویزیونی ضدانقلاب حتی مربوط به سلطنتطلبان حاضر نشده بود و در سال ۱۴۰۱ دختر وی در شبکههای اجتماعی عکس این عنصر ساواک را منتشر کرد و کم کم فضای ورود وی به فضای سیاسی ضدانقلاب کلید خورد.