بررسی علمی: کدام نوع هدفون بیشتر به گوش آسیب می‌رساند؟

رکنا شنبه 30 فروردین 1404 - 15:34
رکنا: هدفون‌ها بخش پرکاربرد زندگی روزمره هستند، اما استفاده نادرست از نوع درون‌گوشی آنها می‌تواند به شنوایی آسیب برساند؛ در این مطلب با خطرات و نکات ایمنی آشنا شوید.
بررسی علمی: کدام نوع هدفون بیشتر به گوش آسیب می‌رساند؟

به گزارش رکنا، پزشکان تاکید دارند که هدفون های داخل گوش با توجه به نوع قرارگیری‌شان در مجرای گوش، خطرناک‌ترین نوع هدفون برای سلامت شنوایی تلقی می‌شوند. این نوع هدفون‌ ها به دلیل نزدیکی بیشتر به پرده گوش، ممکن است خطرات بیشتری را برای شنوایی ایجاد کنند.

چرا هدفون‌های داخل گوش خطرناک‌تر هستند؟

یک متخصص گوش، حلق و بینی و شنوایی‌شناس از کلینیک آکادمیک رویتبرگ روسیه در مصاحبه‌ای عنوان کرد: «مدل‌های داخل گوش به دلیل قرارگیری مستقیم در مجرای گوش، خطر بیشتری برای آسیب رساندن به شنوایی ایجاد می‌کنند. نزدیکی این هدفون‌ها به پرده گوش می‌تواند آسیب‌های قابل‌توجهی را وارد کند.»

انتخاب هدفون مناسب؛ حذف نویز را جدی بگیرید

این پزشک پیشنهاد می‌کند برای حفظ سلامت شنوایی، بهتر است هدفون‌هایی با قابلیت حذف نویز انتخاب شوند. این نوع هدفون‌ها برای کسانی که در محیط‌های پرسر و صدا موسیقی گوش می‌دهند، گزینه مطلوبی محسوب می‌شوند. حذف نویز خارجی به شما اجازه می‌دهد که بدون تنظیم صدا بر روی سطوح خطرناک، از شنیدن موسیقی با کیفیت لذت ببرید.

رعایت اصول استفاده از هدفون

یکی از توصیه‌های مهم این پزشک: «بهتر است زمان گوش دادن به موسیقی از طریق هدفون، به مدت ۶۰ دقیقه با سطح صدای کمتر از ۶۰ درصد باشد و پس از آن، گوش‌ها باید حداقل ۵ دقیقه استراحت کنند.»

چنانچه پس از استفاده از هدفون با زنگ زدن یا وزوز گوش مواجه شدید، این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده بالا بودن سطح صدا باشد. همچنین مشکل در تشخیص گفتار و صداهای دیگر نیز هشداری است که باید جدی گرفته شود. اگر چنین علائمی را تجربه کردید، مراجعه سریع به پزشک ضروری است.

راهکارهایی برای حفاظت از شنوایی

این پزشک توصیه می‌کند که موارد زیر را برای حفظ سلامت شنوایی رعایت کنید:

  • از گوش دادن به موسیقی در محیط‌های پرسر و صدا که نیاز به افزایش سطح صدا دارند، خودداری کنید.
  • شنوایی خود را به طور مرتب توسط پزشک متخصص بررسی کنید، به‌ویژه اگر به طور مداوم از هدفون استفاده می‌کنید.
  • از برنامه‌های کاربردی که برای کنترل سطح صدا و مدت زمان گوش دادن طراحی شده‌اند، بهره بگیرید.

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید خطرات ناشی از استفاده نامناسب از هدفون را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

اخبار تاپ حوادث

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.