سید بدر البوسعیدی کیست؟ | وزیر خارجه عمان چه نقشی در مذاکرات ایران و آمریکا دارد

نامه نیوز شنبه 30 فروردین 1404 - 15:36
بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان در دومین نوبت مذاکرات ایران و آمریکا در رم با عباس عراقچی دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. ابوسعیدی کیست و چه نقشی در مذاکرات ایران و آمریکا ایفا می‌کند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

بدر ابوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان در دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا که امروز در رُم برگزار شد حضور داشته و با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه دولت مسعود پزشکیان دیدار و گفت‌و‌گو کرده است.

بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه و نماینده عمان در نشست‌های منطقه‌ای و بین المللی از جمله سازمان ملل است. با توجه به این که دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم در حال برگزاری است، او حالا نام آشنایی در اخبار این روز‌های ایرانیان شده است.

بدر البوسعیدی؛ فرزند مشاور سلطان قابوس

بدر در ۳۰ مه ۱۹۶۰ در مسقط به دنیا آمد. او دومین پسر سید حمد بن حمود آل بوسعیدی است که در زمان سلطان سعید بن تیمور و سلطان قابوس بن سعید کار می‌کرد.

در دهه ۱۹۶۰، پدرش منشی خصوصی سلطان سعید بن تیمور بود که منحصراً در صلاله زندگی می‌کرد و در آن زمان سید حمد به همراه خانواده‌اش در محوطه‌های کاخ صلاله زندگی می‌کردند.

در سال ۱۹۷۰ سلطان قابوس جانشین پدرش شد و در مسقط اقامت گزید. سید حمد خانواده را به مسقط نقل مکان کرد تا به سلطان جدید در توسعه یک اداره مدرن کمک کند؛ او تا سال ۱۹۸۶ سمت وزیر امور دیوان (دربار) را بر عهده داشت و روابط بین سلطان و شهروندان را مدیریت می‌کرد. سید حمد از سال ۱۹۸۶ تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۲ مشاور شخصی سلطان قابوس بود.

او تحصیلات اولیه خود را در مدارس سعیدیه بین مسقط و صلاله گذراند و در سال ۱۹۷۷ برای ادامه تحصیل عازم انگلستان شد.

او اولین ماه‌های تحصیل خود در انگلستان در ولز با یک معلم خصوصی گذراند. در بهار ۱۹۷۸ به لندن نقل مکان کرد و به مدت سه سال با تیمی از معلمان کار کرد. این تجربه سید بدر را قادر ساخت تا نمرات لازم را در امتحانات دبیرستان بریتانیا به دست آورد تا در دانشگاه آکسفورد پذیرش بگیرد؛ مسیری که منتهی به دریافت مدارک مختلف در سیاست، فلسفه و اقتصاد در سال ۱۹۸۶ شد.

بدر در سال ۱۹۷۹ با نورا بنت عبدالله بن ماهاویش الضاهر ازدواج کرد که سابقاً عربستانی بود، اما اکنون یک تبعه عمانی است. حاصل این ازدواج ۴ فرزند است، اما در سال ۱۹۹۳ به طلاق ختم شد.

بدر البوسعیدی و فعالیت در عرصه سیاست خارجی

پس از بازگشت بدر به مسقط در سال ۱۹۸۸، وی به عنوان دیپلمات به وزارت امور خارجه پیوست. در سال ۱۹۸۹ به عنوان منشی اول منصوب شد و دفتر تحلیل سیاسی را برای ارزیابی سیستماتیک و تحلیل سیاستی مسائل کلیدی بین المللی و منطقه‌ای تأسیس کرد.

در سال ۱۹۹۰ به سمت شورایاری و در سال ۱۹۹۶ به سمت سفیر ارتقا یافت. در سال ۱۳۷۶ بدر به سمت ریاست دفتر وزیر منصوب شد. در سال ۲۰۰۰ به سمت معاون وزیر ارتقاء یافت و سپس در سال ۲۰۰۷ به سمت دبیرکلی وزارت خارجه رسید و در ۱۸ اوت ۲۰۲۰ به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد.

بدر مذاکرات اولیه با ایالات متحده را در مورد مسائل مربوط به قانون کار رهبری کرد که در سال ۱۹۹۳ آغاز شد و متعاقباً به عضویت عمان در سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۰ و توافقنامه تجارت آزاد عمان ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ منجر شد.

وی همچنین در بسیاری از نشست‌های دوجانبه و چندجانبه منطقه‌ای و بین المللی ریاست طرف عمانی را بر عهده داشته است.

بدر در عمان و در سطح بین المللی درباره موضوعاتی مانند گفتگوی فرهنگی، نوسازی و توسعه و نوشتن تاریخ عمان سخنرانی کرده است. او علاقه شخصی شدیدی به توسعه جوانان، حقوق بشر و پیشرفت زنان در زندگی عمومی دارد و دیپلماسی فرهنگی، مدارا و درک متقابل را ترویج می‌کند.

بدر البوسعیدی و تاکید بر رویکرد عمان در مناقشات بین المللی

البوسعیدی ۵ سال پیش در زمان آغاز کار خود به عنوان وزیر امور خارجه در یکی از سخنرانی‌های خود تصریح کرده بود که دیپلماسی عمان متکی بر اصول اساسی برخاسته از تجربه تاریخی این کشور است، مسقط همواره برای حل منازعات با تکیه بر شیوه‌های مسالمت‌آمیز تلاش می‌کند و خواهان در پیش گرفتن سیاست حُسن هم‌جواری و باز گذاشتن کانال‌های گفت‌و‌گو برای تحقق تفاهم و یافتن راهکار‌های کارگشا و مفید برای همگان است، عمان همیشه در پیش گرفتن شیوه گفتمان و تفاهم و ایجاد مناسبات متقابل را ترجیح داده است و این روش را قوی‌ترین پایه و اساس صلح، امنیت و ثبات می‌داند.

او همچنین بر اهمیت نقش این کشور در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد و اظهار داشت: تعامل با مسائل مختلف نشانگر نگاه مثبت عمان است که بر اصل برابری و شفافیت در تعامل با همه کشور‌های جهان و مسائل منطقه‌ای تاکید دارد.

البوسعیدی معتقد است که مناسبات بین‌المللی و منافع مشترک ایجاب می‌کند که ما مواضع مثبتی در راستای کمک به کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در حفظ صلح، امنیت و ثبات منطقه اتخاذ کنیم. عمان یقین دارد که این تلاش‌ها به راهکار‌هایی برای کمک به حل اختلافات منجر خواهد شد، مسقط همواره از گفت‌و‌گو و تلاش برای منافع منطقه و محافظت از بیت خلیجی حمایت کرده و می‌کند و امیدوار است که این تلاش‌ها با موفقیت همراه باشد.

منبع: رویداد 24

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.