جزئیاتی از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ آکسیوس: انتخاب رم به دلیل مسافت طولانی مسقط بود/ ویتکاف دنده عقب رفت تا به محل مذاکره برسد

خبرآنلاین شنبه 30 فروردین 1404 - 16:10
باراک راوید در توصیف شرایط مذاکره روز شنبه نوشته است: ده‌ها خبرنگار در خیابان باریکی مقابل مجتمع دیپلماتیک عمان گرد آمدند. عباس عراقچی اولین کسی بود که پس از طی مسیر کوتاهی از سفارت ایران، که تنها ۹۰ متر پایین‌تر از محل قرار دارد وارد شد. کاروان خودرویی ویتکاف ۳۰ دقیقه بعد رسید، اما مسیر ورودی را رد کرد و مجبور شد در خیابان باریک دنده عقب برود و دور بزند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،‌ باراک راوید خبرنگار پایگاه خبری آکسیوس در گزارشی نوشته است: مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران در رم در حالی انجام می‌شود که ترامپ از دیپلماسی به جای حمله نظامی حمایت می‌کند.

این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که در داخل دولت ترامپ و همچنین بین آمریکا و اسرائیل بحث شدیدی درباره اینکه بین دیپلماسی یا حمله نظامی، کدام‌یک احتمال بیشتری برای جلوگیری از دستیابی تهران به بمب اتمی دارد، به جریان افتاده است.

در حال حاضر، ترامپ در برابر تندروها، از جمله نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو مقاومت می‌کند و تمرکزش را بر دستیابی به یک توافق گذاشته است.رئیس جمهور ایالات متحده روز جمعه به خبرنگاران در دفتر بیضی گفت: من می‌خواهم ایران کشوری عالی، شکوفا و فوق‌العاده باشد. اما آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. اگر ایرانی‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند، همه شما خیلی ناراحت خواهید شد، چون زندگی‌تان در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.

دور اول مذاکرات که هفته گذشته در عمان برگزار شد، بر تعیین لحن و قالب مذاکرات متمرکز بود؛ اما حالا مقامات آمریکایی می‌گویند هدف آن‌ها در دور دوم، تدوین یک چارچوب برای نحوه پیشبرد مذاکرات است.

باراک راوید در توصیف شرایط مذاکره در روز شنبه نوشته است: ده‌ها خبرنگار در خیابان باریکی مقابل مجتمع دیپلماتیک عمان گرد آمدند. عباس عراقچی اولین کسی بود که پس از طی مسیر کوتاهی از سفارت ایران، که تنها ۹۰ متر پایین‌تر از محل قرار دارد وارد شد. کاروان خودرویی ویتکاف ۳۰ دقیقه بعد رسید، اما مسیر ورودی را رد کرد و مجبور شد در خیابان باریک دنده عقب برود و دور بزند.

جزئیاتی از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ آکسیوس: انتخاب رم به دلیل مسافت طولانی مسقط بود/ ویتکاف دنده عقب رفت تا به محل مذاکره برسد

وزیر امور خارجه عمان، بدر البوسعیدی هم در نقش میانجی اصلی در مذاکرات حضور دارد.

راوید سپس در بخشی مدعی اطلاعات پشت پرده شد و نوشت: ایالات متحده خواستار تغییر محل مذاکرات بود که یکی از علت‌های آن زمان طولانی سفر بین واشنگتن و مسقط بود. اما ایرانی‌ها خواستار باقی ماندن عمان به عنوان میانجی بودند که از معدود کشورهایی است که با هر دو طرف روابط دوستانه دارد.

ویتکاف پس از دیداری محرمانه در پاریس در روز جمعه که خبر آن توسط آکسیوس افشا شد؛ به رم سفر کرد. در این دیدار دو مقام ارشد اسرائیلی، ران درمر وزیر امور راهبردی و استراتژیک و دیوید برنیا رئیس موساد به طور محرمانه به پاریس رفتند تا پیش از آغاز مذاکرات، مواضع آمریکا را تحت تأثیر قرار دهند.

به ادعای راوید، مقامات آمریکایی گفتند هدف آن‌ها رسیدن به توافقی است که شامل حذف برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران باشد، اما ایرانی‌ها به‌صراحت اعلام کردند که این موضوع خط قرمز آن‌هاست.  

علی شمخانی، مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب، روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس اصول ایران برای توافق هسته‌ای را مطرح کرد. او تأکید کرد که مذاکره‌کنندگان ایرانی «اختیارات کامل» برای رسیدن به توافقی مبتنی بر جدیت و توازن دارند، اما چنین توافقی باید شامل تضمینی باشد که آمریکا مانند سال ۲۰۱۸ دوباره از آن خارج نشود. شمخانی افزود که توافق باید شامل لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران باشد و به‌هیچ‌وجه شامل برچیدن کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران نخواهد بود (موضوعی که نتانیاهو خواستار آن است). او اضافه کرد که آمریکا باید در جریان مذاکرات، اسرائیل را مهار کند و تهدید به حمله را متوقف کند. شمخانی در پایان گفت: ایران برای توافقی متوازن آمده است، نه برای تسلیم شدن.

۳۱۲

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.