تولید مکمل خوراک دام به روش دانش بنیان در استان سمنان

خبرگزاری مهر شنبه 30 فروردین 1404 - 16:21
گرمسار- رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان از تولید مکمل خوراک دام به روش دانش بنیان در سمنان خبر داد و گفت: از ظرفیت‌های علمی برای ارتقای تولیدات دامی بهره‌گیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی منصفی راد ظهر شنبه در دیدار با فرماندار شهرستان گرمسار در دفتر وی درباره آخرین دستاوردهای تولیدی دانش بنیان خوراک دام بیان کرد: فناوری تولید بلوک لیسیدنی غنی شده با عناصر معدنی کمیاب با بهره گیری از ظرفیت‌های معدنی از جمله معدن نمک توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان سمنان انجام شده است.

وی با بیان اینکه این طرح فناورانه و دانش بنیان به همت پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان سمنان اجرا و نمونه اولیه این محصول نیز تولید شده است، گفت: کمبود عناصر کمیاب معدنی (بخصوص در اواخر دوره آبستنی) اثرات منفی فراوانی بر عملکرد تولید مثلی دام سبک خواهد داشت. این در حالی است که بالاترین ضرایب اقتصادی در سامانه‌های پرورش دام سبک به صفات تولید مثلی تعلق می‌گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان تأکید کرد: اثرگذاری عوامل محیطی بر صفات تولید مثلی دام سبک به مراتب بیشتر از تأثیر عوامل ژنتیکی ارزیابی شده است. یکی از مهمترین عوامل محیطی نامطلوب در پرورش دام سبک بروز کمبودهای تغذیه‌ای است که پژوهشگران جوان جهاد دانشگاهی استان سمنان با اجرای این طرح فناورانه، توانستند این مشکل را حل کنند.

منصفی راد افزود: بلوک لیسیدنی والیس سالت براساس منابع علمی پژوهشی روز ایران و جهان طراحی و تولید می‌گردد که با تأمین تمامی عناصر معدنی کمیاب مورد نیاز دام سبک، منجر به کاهش چشم گیر درصد میش‌های قسر، نرخ سقط جنین و نرخ مرگ و میر بره‌ها پیش از شیرگیری خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای شهرستان گرمسار در حوزه معادن نمک، تأکید کرد: امیدواریم برای اجرای کامل این طرح و همچنین سرمایه گذاری برای تولید این محصول فناورانه و دانش بنیان که یک محصول استراتژیک برای کمک به توانمندسازی جامعه دامپروری استان سمنان محسوب می‌شود حمایت‌های لازم و جدی صورت پذیرد.

فرماندار شهرستان گرمسار نیز در این دیدار بر ضرورت راه اندازی دفتر و ارائه خدمات تخصصی آموزشی، علمی، پژوهشی و فرهنگی توسط جهاد دانشگاهی در این شهرستان تأکید کرد.

علی همتی با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات شاخص جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف گفت: با همکاری و مساعدت نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه‌های اجرایی، تلاش می‌کنیم حتماً مکانی برای راه اندازی دفتر جهاد دانشگاهی در شهرستان گرمسار اختصاص یابد
وی با اشاره به اینکه شهرستان گرمسار در بخش صنعت و معدن دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است گفت: حضور پیوسته و همیشگی جهاد دانشگاهی در این شهرستان می‌تواند به باعث افزایش غنای آموزشی، علمی و پژوهشی این شهرستان کمک کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.