بازگشت استپن به اوج؛ پشت‌پرده GMT در رمزارزها چیست؟

فرارو شنبه 30 فروردین 1404 - 20:27
در میان رکود بازار ارز دیجیتال، استپن با ۲۰۰۰ درصد رشد در حجم معاملات، به سود ۳۰ درصدی در ۲۴ ساعته گذشته رسید. کارشناسان در مورد این ارز چه می‌گویند؟

فرارو- حجم معاملات ارز استپن با نماد ۶۰۰ میلیون دلاری شد.

به گزارش فرارو؛ پس از ثبت رکورد اپلیکیشن استپن در کتاب گینس، حالا رشد ۶۰ درصدی این ارز در دو هفته گذشته، رسانه‌ای شده است. استپن یک بازی کریپتویی معروف با شعار «کسب درآمد با ورزش» یا “Move To Earn” طراحی شده است. این برنامه، پای کاربران حوزه کریپتو را به دنیای ورزش و پای ورزشکاران را دنیای ارز دیجیتال باز کرده. اما ماجرای رشد دو رقمی این ارز در ۲۴ ساعت گذشته چیست و آیا این رشد پایدار می‌ماند؟

استپن چیست؟

اگر بخواهیم ساده بگوییم، اپلیکیشن استپن (STEPN) در ازای راه‌رفتن به شما ارز GTM پاداش می‌دهد، اما نه هر نوع راه رفتنی!

اپلیکیشن استپن با اتصال به GPS و استفاده از الگوریتم‌های تحلیل حرکت، می‌تواند حرکات فیزیکی کاربران را تحلیل می‌کند. برای شروع کسب درامد با این برنامه، کاربر باید از میان مجموعه کفش‌های ورزشی که به صورت NFT و با قیمت‌های مختلف در اپلیکیشن ارائه شده‌اند، یک نوع کفش تهیه کند. کاربر بسته به نوع کفش NFT خریداری شده، باید با سرعت خاصی حرکت کند؛ مثلا کفش دونده یا رانر، فقط در صورتی فعال می‌شود که کاربر در بازه سرعت تعیین شده بدود.

بنابراین کاربر باید ابتدا کفش مناسب فعالیش را خریداری و سپس در محدوده مشخص‌شده حرکت کند. تنها در این صورت، می‌تواند ارز بومی این برنامه با نماد GMT را به عنوان پاداش دریافت کند. 

تاریخچه قیمت استپن

ارز استپن با نماد GMT، پس از راه‌اندازی اولیه، موفق شد در مدت کوتاهی رشد چشمگیری را تجربه کند و حتی در یک مقطع به اوج تاریخی ۴.۵۰ دلار برسد. اما این روند صعودی خیلی دوام نیاورد.

طی ماه‌های گذشته، به ویژه در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، قیمت GMT دچار افت شدید شد. سقوط ۸۰ درصدی در سه ماه و فاصله ۹۸ درصدی از سقف تاریخی‌اش، باعث شد بسیاری از کاربران قدیمی پروژه را ترک کنند و سرمایه‌گذاران جدید با دیده تردید به آن نگاه کنند. اما استپن با رشد ۶۰ درصدی در دو هفته اخیر، توانسته دوباره توجه بازار را به خود جلب کند. 

دلایل جهش اخیر استپن

تیم توسعه‌دهنده استپن از اوایل سال جدید میلادی از همکاری رسمی با برند آدیداس گرفته تا عرضه کفش‌های NFT جدید، سعی کرده این پروژه‌ای را که بسیاری آن را مرده می‌پندارند، زنده کند.

پیکی از مهم‌ترین دلایل جهش دو هفته اخیر، به‌روزرسانی جدید اپلیکیشن در تاریخ ۱۴ فروردین بود. این آپدیت شامل قابلیت‌های جدیدی مثل امکان انتخاب نام کاربری منحصر‌به‌فرد و ساختار جدید برای گیم‌پلی است. همچنین اعلام ثبت استپن در کتاب رکورد‌های گینس به عنوان اپلیکیشنی با بیشترین تعداد کاربرانی که روزانه یک مایل را طی می‌کنند، به عنوان خبر بنیادین، توجه رسانه‌ها و جامعه ارز دیجیتال را جلب کرد.

آینده استپن

با توجه به داده‌های تحلیل تکنیکال، GMT اکنون در ناحیه‌ای حساس معامله می‌شود. قیمت فعلی در حدود ۰.۰۵۹ دلار است، اما اگر بتواند دو مقاومت کلیدی در سطوح ۰.۰۶۴۶ و ۰.۰۶۸۴ را بشکند و در بالای آنها تثبیت شود، احتمال رسیدن به هدف بعدی در محدوده ۰.۱۰ دلار وجود دارد. 

با این حال، نباید فراموش کرد که بازار هنوز تحت تأثیر فشار فروش است و قیمت در روند نزولی قرار دارد. اگر GMT موفق به پشت سرگذاشتن این مقاومت‌ها نشود، احتمال برگشت قیمت به سطح ۰.۰۳۶۵ نیز وجود دارد. در نتیجه، آینده استپن وابسته به عملکرد کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بازاریابی آن در حفظ کاربران فعال و جذب تازه‌واردان خواهد بود.

آیا اپلیکیشن استپن برای ایرانیان کاربردی است؟

استفاده از استپن برای کاربران ایرانی چالش‌برانگیز است. برنامه استپن کاربران ایرانی را درست مانند کاربران چینی و آمریکایی تحریم کرده است. با این وجود، بسیاری از این کاربران اعلام کرده‌اند به این برنامه دسترسی دارند و از آن استفاده می‌کنند. 

بعضی از کاربران استپن را یک پروژه مرده و سرمایه‌گذاری خود را بربادرفته ارزیابی کرده‌اند، زیرا با صرف روزانه ۲ ساعت فقط توانسته‌اند در حد چند سنت (حداکثر ۱.۵ دلار) کسب درآمد کنند. در حالی که برخی دیگر اظهار داشته‌اند با سرمایه‌گذاری حدود ۲۰۰۰ دلار برای خرید اسنیکر و ورزش با سطح انرژی بالا ۱۳، توانسته‌اند به درآمد روزانه حدودا ۳ الی ۵ دلار برسند. البته این درآمد وابسته به قیمت GMT در بازار است و در صورت کاهش ارزش توکن، بازدهی نیز کاهش می‌یابد. 

اما بسیاری از سرمایه‌گذاران ترجیح داده‌اند از اپلیکیشن استپن و دغدغه‌های آن دور بمانند و با استفاده از افزایش ۲۰۰۰ درصدی حجم معاملات، از ارز GMT در صرافی ارز دیجیتال نوسان‌گیری کنند. البته این کار نیاز به تجربه در امر تحلیل تکنیکال و بنیادی دارد.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.