به گزارش ایسنا، کشوقوس برنامههای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا جهت پایان دادن به جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و این درحالیست که روسیه به دستاوردهای نظامی بزرگی در میدان نبرد دست پیدا کرده و اوکراین هم در عین حال تقلا میکند تا مطالبات و ادعاهای تکراری خود را که چندان برای واشنگتن خوشایند نیستند، تکرار کند.
«دیوید ایگناتیوس» ستوننویس روزنامه واشنگتنپست در گزارشی مینویسد: برنامه «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ریاستجمهوری آمریکا جهت خاتمه جنگ اوکراین به مقامات اروپایی در پاریس ارائه شد و این برنامهها شامل واگذاری بسیاری از قلمروهای اوکراینی به روسیه و همچنین عدم ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین است.
این خبرنگار برجسته آمریکایی به نقل از منابعی تاکید میکند: «ویتکاف روز پنجشنبه مقامات اروپایی و اوکراینی را در جریان چارچوبی که طی دیدارش با رئیسجمهور روسیه ترسیم کرده، گذاشته است اما این مسئله شامل واگذاری بسیاری از قلمروهای اوکراینی به روسیه و عدم ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین میشوند که کشور اوکراین و مقامات اروپایی آن را رد کردهاند.»
واشنگتنپست: هضم برنامه ویتکاف برای زلنسکی دشوار است
دیدار «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در کنار استیو ویتکاف در کاخ الیزه - ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین)
ایگناتیوس در ادامه این گزارش میافزاید: «هضم برنامه کنونی ویتکاف برای زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دشوار خواهد بود زیرا احتمالا این برنامه شامل کمکها و تضمینهای امنیتی از سوی ایالات متحده نخواهد شد و اوکراین با صرفا با کمکهای اروپا تنها خواهد ماند.»
این ستوننویس روزنامه واشنگتنپست همچنین به ترس مقامات اروپایی در قبال قدرت نظامی روسیه اشاره میکند و به نقل از همین مقامات میگوید: «مقامات اروپایی به من گفتهاند که بدون کمک آمریکا، کمکهای نظامی و اطلاعاتی آنها جهت محافظت از اوکراین کافی نخواهد بود زیرا اروپاییها نیروهای کافی یا تسلیحات مدرن برای جلوگیری حملات روسیه را ندارند.»
وی در ادامه خاطر نشان میکند که بدون کمکهای ماهوارهای آمریکا، «اوکراین قادر نیست موشکهای روسیه و دیگر حملات این کشور را رصد کند و اروپاییها نیز جایگزینی برای آن ندارند».
واشنگتنپست: هضم برنامه ویتکاف برای زلنسکی دشوار است
جنگ اوکراین
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا بهتازگی اشاره کردند که اگر بهزودی پیشرفت چشمگیری حاصل نشود، آمریکا ممکن است تلاشها برای میانجیگری میان روسیه و اوکراین را رها کند.
به گزارش راشا تودی، روسیه خواستار آن شده که برای رسیدن به صلح پایدار، اوکراین باید از ادعاهای ارضی خود صرفنظر کند و نیروهایش را از بخشهایی از مناطق تحت کنترل روسها، خارج کند.
مسکو اعلام کرده است که هرگونه توافق آینده باید به «ریشههای اصلی» این درگیری بپردازد. کرملین از جمله به گسترش ناتو به سمت شرق و برنامههای اوکراین برای پیوستن به این ائتلاف، بهعنوان دلایل اصلی آغاز جنگ اشاره دارد.