به گزارش مشرق،کانال تلگرامی روندنگار بینالملل در مطلبی با عنوان موساد و کاگب، رابطه گرم دستگاههای جاسوسی از دو بلوک متفاوت نوشت:
در دوران جنگ سرد، جهان میان بلوک غرب به رهبری آمریکا و بلوک شرق به رهبری شوروی تقسیم شده بود و جاسوسی نقش کلیدی در این تقابل داشت. اسرائیل، هرچند متحد غرب بود، گاهی به دلایل منافع ملی با بازیگران بلوک شرق رابطهای عملگرایانه برقرار میکرد.
موساد، با وجود تضاد ایدئولوژیک با کاگب، در مواردی مانند تسهیل مهاجرت یهودیان از شوروی و کشورهای بلوک شرق، با میانجیگری کشورهایی مثل رومانی، همکاری تاکتیکی داشت. این عملیاتها با آگاهی ضمنی کاگب و به نفع منافع اقتصادی و دیپلماتیک انجام میشد.
در جنگ ششروزه ۱۹۶۷، کاگب از اقدامات مستقیم علیه اسرائیل خودداری کرد تا از تشدید تنش به درگیری ابرقدرتها جلوگیری شود. همچنین، هر دو سازمان در مقابله با تهدیدات گروههای غیر دولتی مانند جبهه خلق برای آزادی فلسطین و ردیابی نازیهای سابق، منافع مشترکی داشتند.
مذاکرات غیرمستقیم در شهرهای بیطرف مثل وین و از طریق واسطههایی مانند اشتازی آلمان شرقی، امکان تبادل اطلاعات را فراهم میکرد. پس از جنگ سرد، همکاری موساد با افاسبی (جانشین کاگب) در زمینه مبارزه با تروریسم، جرایم سازمانیافته و تهدیدات سایبری ادامه یافت، هرچند تنشهای ژئوپلیتیکی، بهویژه در مورد ایران و سوریه، این روابط را پیچیده کرده است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.