خبرگزاری مهر - گروه استانها: شهرستان چگنی در استان لرستان علیرغم وجود پتانسیلها و ظرفیتهای بالقوه همچنان در آرزوی توسعه و پیشرفت در تمامی زمینههای مختلف از قبیل زیرساختهای عمرانی، صنعتی، خدماتی، فرهنگی و درمانی است.
کمبود زمین برای ساخت مسکن
علی سیف فرماندار چگنی دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود در شهرستان چگنی، بحث کمبود زمین است.
وی با بیان اینکه این امر مردم را آزار میدهد و موجب مهاجرت مردم از شهرستان میشود، عنوان کرد: این مشکل موجب شده که در شهرستان شاهد دلالی و بازار سیاه مسکن باشیم.
فرماندار چگنی، تصریح کرد: پیشنهاد دادهایم که برای رفع این مشکل، ۴۰ هکتار زمین به محدوده شهر الحاق شود، در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی هم استاندار دستور دادند که این امر عملیاتی شود.
سیف در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تومان برای انجام مطالعات این امر اختصاصیافته است، افزود: امیدواریم این امر با پیگیری مدیریت ارشد استان در شورایعالی معماری شهرسازی کشور مصوب شود.
خام فروشی سنگ چگنی
هادی هاشمی نیا نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی نیز دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: جمعیت شهرستان چگنی غالباً روستایی است و روستاییان یعنی تولیدکنندگان و کسانی که در صف اول تولید قرار دارند.
وی با بیان اینکه هدفگذاری ما باید بهگونهای باشد که در راستای توجه به این قشر قدم برداریم، عنوان کرد: بر اساس استعداد و ظرفیت منطقه باید پیش برویم.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استعداد و ظرفیت منطقه چگنی در دو جهت قابلاهمیت است، یکی کشاورزی است و دیگری سنگ، اما در هر دو زمینه تابهحال رشدی نداشتهایم، افزود: به طور مثال در حوزه سنگ فقط خامفروشی صورت میگیرد، سنگ این منطقه به اصفهان، سیرجان، قزوین، کرمان و… برای فراوری میرود، اما خسارت آن برای ما است.
هاشمی نیا، تصریح کرد: این در حالی است که باقیمت خیلی بیشتری به خود ما به فروش میرسد.
وی بیان داشت: اگر کارخانههای فراوری در شهرستان چگنی یا حتی خرمآباد احداث شود، به اقتصاد استان ما کمک میکند.
شهرک صنعتی که ساخته نشد
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوزه کشاورزی شهرستان چگنی، عنوان کرد: باید پیگیری شود که شهرستان چگنی از مزایای سد «معشوره» بهرهمند شود.
هاشمی نیا با اشاره به اینکه احداث شهرک گلخانهای یکی از آرزوهای ما در شهرستان چگنی بود، تصریح کرد: با پیگیریهای صورتگرفته چندین هکتار عملیاتی شده است.
وی بیان داشت: این امر باید توسعه پیدا کند و تبدیل به شهرک گلخانهای شود.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطابق قانون ۱۰ درصد حقوق دولتی معادن باید برای توسعه آن منطقه تعلق گیرد، اما تابهحال یک ریال از این بابت نصیب شهرستان چگنی نشده است، تصریح کرد: همچنین سالها پیش قرار بود که شهرک صنعتی چگنی ساخته شود، اما تا کنون احداث نشده است.
وی بر لزوم پیگیری این امر از سوی مدیریت ارشد استان تأکید کرد.
مهاجرت معکوس به شرط توسعه طرحهای هادی
رضا سپهوند نماینده دیگر مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: همه ما باید تلاش کنیم که بخش خصوصی را به سمت لرستان بکشانیم.
وی با بیان اینکه درخواست ما از مدیریت ارشد استان و سایر مدیران این بوده روی این موضوع در شهرستان چگنی تمرکز شود، عنوان کرد: ما هم در حوزه نمایندگان این موضوع را پیگیری میکنیم بهشرط اینکه مدیران درست به ما خط بدهند.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی یکی از نیازهای شهرستان چگنی را توسعه طرحهای هادی عنوان کرد و گفت: اگر مهاجرت معکوس میخواهیم باید این طرحها توسعه پیدا کند و یا در آنها تجدیدنظر شود.
سپهوند در ادامه با تأکید بر اینکه توسعه شهر چگنی باید خیلی سریع و واقعی دیده شود، افزود: در کنار اضافهشدن ۴۰ هکتار به محدوده شهر، طرح تفصیلی شهر هم دیده شود.
شهرک سنگ باید احداث شود
وی در ادامه با اشاره به موضوع احداث شهرک سنگ چگنی با ۱۷ معدن سنگ، بیان داشت: این امر یک نقطه تحول برای شهرستان چگنی است.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی، گفت: امیدواریم این شهرک سنگ در سال جاری در چگنی احداث شود.
سپهوند در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت شهرک دام شهرستان چگنی، عنوان کرد: هزینه بسیار زیادی در این شهرک دام شده اما به دلیل عدم پرداخت سرمایه در گردش و… هنوز واحدها در آن مستقر نشدهاند.