پایش لحظه‌ای اشعه‌های کیهانی با ماهواره ایرانی "مهدا"

الف یکشنبه 31 فروردین 1404 - 10:37
ماهواره مهدا یک ماهواره به‌طور خاص مخابراتی است که دو سال پیش پرتاب شد و همچنان در مدار فعال است. این ماهواره به‌صورت آنلاین داده‌های دوز تابشی را جمع‌آوری کرده و در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در واقع پایش اشعه‌های کیهانی را انجام می‌دهد.

به گزارش تسنیم، ماهواره مهدا یک ماهواره به‌طور خاص مخابراتی است و یکی از چالش‌های ماهواره‌های مخابراتی ما را هدف قرار داده است: داشتن ارتباط مخابراتی مؤثر در ارتفاع 36 هزار کیلومتری.

تمام المان‌های این ماهواره براساس ارتفاع 36 هزار کیلومتری طراحی و ساخته شده است. این ماهواره دو سال پیش پرتاب شد و همچنان در مدار فعال است. در حالی که عمر طراحی‌شده عملیاتی آن چند ماه بود، اکنون بیش از یک سال (حدود 15 یا 16 ماه) از پرتاب آن گذشته و همچنان سرویس می‌دهد و در مرکز ماهدشت این داده‌ها دریافت می‌شود.

یکی از دستاوردهای این ماهواره، جمع‌آوری داده‌های بسیار ارزشمند در حوزه دوزیمتری است. یکی از ابهامات طراحی ماهواره‌ها، میزان دوز تابشی ذرات فضایی در مدار است. اگرچه کتابخانه‌ها و لایبرری‌هایی در این زمینه وجود دارد، اما دقیق نیستند و در طول زمان تغییر می‌کنند.

این ماهواره به‌صورت آنلاین داده‌های دوز تابشی را جمع‌آوری کرده و در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در واقع پایش اشعه‌های کیهانی را انجام می‌دهد.

عمر عملیاتی این ماهواره یک سال پیش‌بینی شده بود، اما اکنون با گذشت بیش از 15 ماه، این ماهواره همچنان سیگنال‌های دوزیمتری را مخابره می‌کند و فعال است.

 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.