مشکلی برای تامین آب احیا تالاب میانکاله نیست

الف یکشنبه 31 فروردین 1404 - 11:16
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران،گفت: مشکل خاصی برای تامین آب مورد نیاز تالاب میانکاله در سال زراعی جاری نداریم و در سال گذشته ۱۳ میلیون مترمکعب اختصاص پیدا کرده و این روند ممکن در سال جاری نیز افزایش پیدا کند.

به گزارش فارس از شهرستان ساری، احیا تالاب میانکاله از جمله پروژه‌های محوری و مورد حمایت استاندار مازندران از ابتدای سال جاری اعلام شده است.
مهدی یونسی استاندار مازندران برای اجرای این طرح شرح وظایفی را برای جهاد کشاورزی، محیط زیست و آب منطقه‌ای مازندران تعریف کرده است.
فضاسازی مناسبی در سطح رسانه‌های استان مازندران برای کمک به متولیان استانی برای اجرای مناسب این طرح در حال انجام بود که بحث تغییر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تا حدودی حاشیه پررنگ تر از متن در اجرای این طرح شده است.
ابراهیمی کارنامی مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست مازندران در حال راهبری برای تکمیل این طرح بود که ناگهان پرونده مدیریتیش بسته شد و جای خودش را به مسؤول جدید واگذار کرده و در ظاهرا این اراده برای تکمیل این طرح در سال جاری وجود دارد.
یکی از ارگان‌های که نقش اثرگذار و محوری در احیا تالاب میانکاله دارد شرکت آب منطقه‌ای استان مازندران است.
در همین ارتباط گفت‌وگوی انجام دادیم با حیدر داوودیان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران که درباره اقدامات انجام شده توضیحات بیشتری ارائه کند.
وی با اعلام اینکه در احیا تالاب میانکاله دو شرح وظیفه بحث تامین آب متعارف و لایروبی زهکش‌ها برعهده آب منطقه‌ای مازندران است، گفت: طی جلسه‌ای که در تهران برگزار شده مقرر شد که وزارت نیرو ۴۸ میلیون متر مکعب آب برای اجرای طرح اختصاص دهد که سهم استان مازندران ۱۸ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: محل تامین آب استان مازندران رودخانه‌ها و سرشاخه‌های که به سمت تالاب سرازیر می‌شود فاقد آب کافی است و یکی از نقاطی که امکان تامین آب در فصل غیرزراعی وجود دارد رودخانه نکارود است.
وی اضافه کرد: از رودخانه نکارود امکان برداشت حق آبه برای تالاب میانکاله را نداشتم و در فصل غیرزراعی امکان تامین حدود ۱۳ میلیون مترمکعب وجود دارد، سریع‌ترین و راحت‌ترین راهکاری که به ذهن ما رسیده استفاده از انتهای شبکه‌های تجن که به سمت رودخانه نکا رود کانالی حفر کرده تا انتقال آب در فصل غیرزراعی انجام شود.
داوودیان یادآور شد: در سال ۱۴۰۳ کانال احیاء شده و در فصل غیر زراعی بخشی از آب هدایت شده و در مجموع میزان آب هدایت شده به سمت تالاب میانکاله حدود ۱۵ میلیون متر مکعب رها ساز شده است از سال ۹۹ حدود ۷۶ کیلومتر زهکش‌های که به سمت میانکاله هدایت می‌شود را لایروبی کنیم و در سال جاری هم شورش شرقی را که عملا ۱۰ کیلومتر لایروبی کردیم و برای لایروبی به اهدافی که مدنظر بوده رسیدیم و نیاز دارد که هر دو سال یکبار تکرار شده و آب به صورت روان‌تر جریان پیدا کند.
وی ادامه داد: برای لایروبی کانال حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به شرایط آبی مناسب‌تر مازندران نسبت به سال گذشته آیا این امکان وجود دارد حجم آب بیشتری برای اجرای این طرح اختصاص پیدا کند،گفت: در سال جاری هر میزان آب مازادی که در رودخانه وجود دارد را برای احیاء تالاب میانکاله اختصاص می‌دهیم با توجه به اینکه در سال جاری شرایط مناسب‌تری برای تامین آب نسبت به سنوات گذشته داریم تلاش می‌کنیم که آب مازاد بخش کشاورزی را به تالاب میانکاله اختصاص دهیم.
وی یادآور شد: در فصل زراعی امکان تامین آب برای میانکاله وجود ندارد اما همه تلاش ما این است که آب مازاد بعد از اتمام فصل زراعی به تالاب میانکاله از این مسیر اعلام شده اختصاص پیدا کند.
داوودیان  در ارتباط با وجود چاه‌های غیرمجاز و با توجه به اینکه اختلاف‌نظر آماری با محیط زیست در بحث تعداد چاه‌ها وجود دارد، افزود: راست‌آزمایی در این زمینه برعهده کارشناسان بی‌طرف است و تالاب میانکاله یک مجموعه ساحلی است، اگر چاه غیرمجاز وجود داشته باشد شرکت وظیفه قانونی دارد که برخوردهای لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: اینکه گفته شود کاهش حجم آب تالاب و مشکلات مربوط به کم‌آبی به دلیل وجود چاه‌های غیرمجاز است را نفی می‌کنیم و ارتباطی به چاه غیرمجاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران درباره آمار منتشر شده وجود ۵ هزار حلقه چاه در حاشیه میانکاله را تکذب کرد و گفت: ۵۷۵ چاه شناسایی شده در تالاب میانکاله وجود دارد که حدود ۴۷۶ حلقه چاه مجاز است حدود ۸۰ چاه غیرمجاز داریم که باید برخورد لازم باید انجام شود.
به گزارش فارس، با توجه به شرایط مناسب آبی که در استان مازندران در سال جاری وجود دارد و همکاری و همراهی مناسب دستگاه‌های اجرایی اگر مدیران و متولیان نتوانند برنامه‌ریزی مناسب برای احیاء تالاب میانکاله  انجام دهند در سال‌های آینده با توجه به وضعیت نامشخص تامین آب و روند رو به گسترش خشکی به هیچ وجه امکان احیا این مجموعه بسیار ارزشمند وجود ندارد.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.