بیتفاوتی فیسبوک در برابر صداهای راست افراطی و تبلیغات صهیونیستی در صفحهها و حسابهای کاربری این سکو موضوع تازهای نیست. این شرکت بهطور انتخابی صداهای حامی فلسطینیها را جریمه میکند، درحالی که همزمان اجازه میدهد روایتهای حمایت از نسلکشی بدون مجازات منتشر شود.
این موضوع در ارزیابیهای سازمانهای حقوق بشری بارها عنوان شده است.
یکی دیگر از جنبههای آشکارتر حمایت فیسبوک از رژیم صهیونیستی در سکوی خود ظاهر ادعایی آن را برای نزدیکتر کردن جهان و تلاش برای ایجاد یک جامعه جهانی زیر سوال میبرد.
این جنبه سودجویی عمدی فیسبوک، درآمدزایی و تامین مالی از طریق تبلیغ شهرکسازی رژیم صهیونیستی است. این به معنای نقض آشکار قوانین بینالمللی، همدستی بیرحمانه، تبانی آشکار، و حمایت از آپارتاید قرن ۲۱ در کرانه باختری اشغالی است.
متا، شرکت مالک فیسبوک بیش از ۱۰۰ آگهی تبلیغاتی، ازجمله آگهیهای جذب سرمایه برای شهرکهای صهیونیستنشین را تبلیغ کرده است. این آگهیها همچنین شامل تبلیغ فعالیتهای شهرکنشینان، ازجمله گروههایی است که به شلیک به فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی معروف هستند.
فهرست شهرکهای صهیونیستنشینی که در فیسبوک تبلیغ میشوند شامل تبلیغات برای شهرک آریل است؛ شهرکی که مالکان واقعی سرزمینهای فلسطینی را از دسترسی به چندین منطقه منع میکند.
علاوه بر این، تبلیغات فیسبوک شامل فراخوانهایی برای تخریب خانهها، مدارس، بیمارستانها و مراکز نگهداری از کودکان فلسطینی است؛ در همین حال، آگهیهای دیگر بهدنبال جذب کمکهای مالی برای نظامیان اشغالگر هستند تا به نسلکشی وحشتناک خود در غزه ادامه دهند.
کل سودی که فیسبوک بهدست آورده (که به سختی قابل تشخیص است، زیرا متا تفکیک دقیق درآمدهای خود را از تبلیغات منتشر نمیکند)، بالغ بر چند میلیون دلار است.
با این حال، فیسبوک بهطور قابل توجهی نسبت به انتقادهای بینالمللی در اعتراض به ترویج شهرکسازی و خشونت صهیونیستها بیتفاوت بوده و در عوض سعی کرده بیشرمانه از سکوی خود برای تبلیغ این نوع محتوا دفاع کند.
سرپیچی فیسبوک، دفاع صریح آن از تبلیغات حمایت از شهرکسازی، و درخواستهایش برای تثبیت بیشتر اشغال چند دههای، بهطور کامل در تضاد با دیدگاه اجماع جامعه بینالمللی درباره شهرکسازی رژیم صهیونیستی است.
کارشناسان، محاکم بینالمللی و همچنین سازمانهای حقوق بشری شهرکسازیها را نقض گستاخانه قوانین بینالمللی میدانند. در اصل، ترویج شهرکهای صهیونیستنشین ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو را نادیده میگیرد؛ این ماده قدرت اشغالگر را از ایجاد تغییرات جمعیتی یا اسکان جمعیت خود در سرزمینهای اشغالی منع میکند.
همچنین فیسبوک ماده ۴۳ مقررات لاهه را نادیده گرفته است که براساس آن رژیم صهیونیستی باید به قوانین سرزمینهای تحت اشغال خود مانند کرانه باختری احترام بگذارد.
با این حال، فیسبوک با ترویج شهرکسازی، اساسا با درخواست برای ساختوساز و تامین بودجه شهرکهای صهیونیستنشین، همه بندهای کنوانسیون ژنو را نقض میکند.
قطعنامههای بیشمار سازمان ملل و احکام نهادهای بینالمللی که شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند، به وضوح نشان میدهد که این شهرکها غیرقانونی بوده و یک رژیم آپارتاید آنها را ترویج میکند؛ این رژیم قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد.
در همین حال، ترویج شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در فیسبوک به این سکو اجازه میدهد تا هرگونه انتقاد قانونی از شهرکسازی در کرانه باختری را سانسور کند.
شهرکهای صهیونیستنشین در سرزمینهای اشغالی بر روی سکویی تبلیغ میشوند که ادعا میکند به جای ترویج قطبیسازی، اختلافها را از بین میبرد.