معطلی یک‌ساله سرمایه‌گذاران در مازندران؛ موانع تولید را بشکنید

خبرگزاری مهر یکشنبه 31 فروردین 1404 - 12:36
ساری- معطلی بیش از یک‌سال برای دریافت مجوز، به گلوگاهی فراروی سرمایه‌گذاری و تولید در مازندران تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: فرایند نامگذاری سال‌های گذشته در حوزه اقتصاد و تولید بیش از پیش اهمیت سرمایه گذاری در این زمینه‌ها را نشان می‌دهد و برای تحقق این فرایند، کاهش صدور مجوزها نقش مهمی در عملیاتی شدن برنامه‌ها دارد.

با آنکه از سال‌های قبل تشکیل پنجره واحد سرمایه گذاری در مازندران نیز در دستور کار قرار داشت اما همچنان برخی فرآیندها به صورت دستی و سنتی صورت می‌گیرد و بخش خصوصی و سرمایه گذاران در راهروهای ادارات و دستگاه‌ها گرفتار هستند.

کاهش زمان صدور مجوزها در دستور کار دولت‌های مختلفی قرار داشت و هریک از زمان‌های طولانی آن به اندازه توان خود کاستند و دولت چهاردهم نیز بنا دارد، برای تحقق شعار سال در مازندران این طرح را به طور ویژه در دستور کار قرار دهد.

صدور مجوزهای کسب و کار طولانی است

علی تقی پور رئیس اتاق بازارگانی مازندران با اشاره به اینکه همه باید برای رفع موانع سرمایه گذاری گام برداریم، از عزم و ورود قوای مختلف و دولت در این باره خبر داد و گفت: طولانی بودن فرایند صدور مجوزهای کسب و کار مشکل فراروی سرمایه گذاری است.

معطلی یکساله سرمایه‎گذاران در مازندران؛ موانع تولید را بشکنید

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فرایند صدور مجوزهای کسب و کار بسیار زمانبر است، افزود: این مسئله حتی گریبان افراد را برای تمدید مجوزها گرفته و برای تحقق شعار سال باید فرایند صدور مجوزها را کاهش دهیم.

تقی پور با عنوان اینکه نباید صدور مجوزها گاه تا یکسال طول بکشد، خواستار شفاف سازی دستگاه‌های مختلف در این زمینه شد و گفت: پاسخ به استعلام‌ها فرایند پیچیده‌ای نیست و باید در این زمینه تسریع شود.

همچنین عبداله مهاجر عضو اتاق بازرگانی ایران نیز با اشاره به اینکه همه ما برای تحقق شعار سال دارای وظیفه هستیم، گفت: باید برای رونق سرمایه گذاری در تولید راهکار ارائه بدهیم.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه سرمایه گذاران زیادی به دلیل طولانی شدن فرایند صدور مجوزها از استان رفتند، افزود: این مسئله بارها در استان رخ داد و عدم رفع آن سبب بروز عارضه می‌شود.

برای رونق سرمایه گذاری در استان باید پاسخ به استعلامات از سوی دستگاه‌های اجرایی تسریع شود وی تاکید کرد: برای رونق سرمایه گذاری در استان باید پاسخ به استعلامات از سوی دستگاه‌های اجرایی تسریع شود، همچنین استعلام خارج از سامانه‌ها توسط دستگاه‌ها دریافت نشود و اگر متقاضی توانست اکثر استعلامات را دریافت کند و در یکی دو استعلام دچار مشکل شد، موضوع با نگاه مثبت در کارگروه ویژه حل شود، موانعی که در عبور از مرحله ثبت‌محور به تأیید محور دارد رفع شود.

مازندران با کشاورزی گره خورده و متقاضیانی زیادی برای کسب و کارهای مرتبط با این بخش به استان ورود کرده‌اند اما حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که سرمایه گذاران باید حدود یکسال برای دریافت تمامی مجوزها در استان دندان روی جیگر بگذارند.

صرف زمان ۱۰ تا ۱۲ ماهه برای دریافت مجوز

احمد زیار لاریمی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با انتقاد از طولانی بودن فرایند صدور مجوزها در استان گفت: به طور طبیعی اگر تمامی روال‌های دریافت مجوز طی شود، حدود ۱۰ تا ۱۲ ماه زمان برای آن لازم است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه جلسات مربوط به شوراها و کمیته‌های برنامه ریزی و گفتگو باید مرتب برگزار شود، گفت: صدور مجوز اکنون گلوگاه تولید است و سرمایه گذران رغبتی به ادامه کار ندارند و شاهد هستیم در هر جلسه کمیسیون‌ها بخشی از پرونده‌ها بررسی و بقیه به جلسه دیگر موکول می شو.

زیارلاریمی با عنوان اینکه برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی حداقل باید از ۱۸ دستگاه استعلام گرفته شود، گفت: برخی متقاضیان از بین ۱۸ دستگاه، موفق می‌شوند که تقریباً از همه آنها موافقت بگیرند اما با یک یا دو دستگاه به مشکل برمی‌خورند که باید به آنها در دریافت باقی استعلامات کمک شود.

در حوزه صنعتی نیز مازندران علاوه بر زمانبر بودن صدور مجوزها، کمبود زمین صنعتی و تعامل پایین صنعت با دانشگاه از چالش‌های فراروی به شمار می‌رود.

معاون صنعت، معدن و تجارت مازندران سرانه زمین صنعتی را در این استان ۹ مترمربع اعلام کرد و گفت: با کمبود زمین صنعتی روبرو هستیم.

معطلی یکساله سرمایه‎گذاران در مازندران؛ موانع تولید را بشکنید

جهانگیر بایی لاشکی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه بیشتر برنامه‌ها در استان مازندران برمبنای کشاورزی است، افزود: سهم اشتغال بخش کشاورزی طی دهه گذشته به دلیل مکانیزاسیون و کاهش سطح کشاورزی کمتر شده است.

سرانه زمین صنعتی پایین است

وی با اشاره به اینکه بخش صنعت و خدمات باید پذیرای سرریز اشتغال باشد، ادامه داد: افزایش اشتغال فارغ التحصیلان و صادرات کالا نیازمند توجه به توسعه صنعتی برای بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی است.

وی ادامه داد: ارتباط صنعت و دانشگاه از سال‌های سال مطرح است و هر دو حوزه رویکرد خاصی به این مسئله دارند در حالی که باید نیازهای فراروی را تأمین کنند.

بایی لاشکی به طرح آمایش سرزمینی در حوزه آموزش اشاره و اضافه کرد: این طرح با همکاری دانشگاه مازندران در اجرا و مورد استقبال صنایع نیز قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ۱۴۱ شرکت دانش بنیان در استان فعال هستند، ادامه داد: ۸۱ شرکت تولیدی در حوزه صنعت فعالیت می‌کنند.

معاون صمت مازندران میانگین زمان صدور اولیه تأسیس مجوز صنعتی را در استان حداقل سه روزه بیان کرد و گفت: در استان مازندران سرانه زمین صنعتی ۹ مترمربع و در کشور ۱۷ مترمربع است و با کمبود زمین صنعتی روبرو هستیم.

به تاکید صاحبنظران و کارشناسان تحقق شعار سال در گروه رفع موانع فراروی است و از این رو استاندار مازندران کاهش فرایند صدور مجوزها را به عنوان یک اولویت مهم به دستگاه‌ها ابلاغ کرده است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.