عمده گندم مورد استفاده در چهارمحال و بختیاری درجه ۲ است

خبرگزاری مهر یکشنبه 31 فروردین 1404 - 12:49
شهرکرد-مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: عمده گندم این استان به‌صورت دیم تولید و گندم درجه ۲ محسوب می‌شود، همچنین بیشتر گندم وارد شده به استان نیز با همین کیفیت می‌باشد.

یزدان یگانگی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: باید در بحث کیفیت نان به چرخه تولید گندم، آرد و نان توجه شود.

وی تصریح کرد: به‌واسطه اینکه چهارمحال و بختیاری کوهستانی است، عمده گندم این استان به‌صورت دیم تولید می‌شود و گندم درجه ۲ محسوب می‌شود، این در حالی است که اکثر گندم وارد شده به استان نیز با همین کیفیت می‌باشد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری افزود: تلاش می‌کنیم از استان‌های گلستان، فارس و خوزستان نیز گندم وارد کنیم، اما استفاده از گندم درجه ۲ بر کاهش کیفیت نان تأثیرگذار است.

یگانگی بیان داشت: در مرحله بعد مکانیسم آسیابانی و در نهایت مهارت نانوا مطرح می‌شود، برای تهیه یک گندم فراز و نشیب سنگینی وجود دارد و سعی می‌شود اختلاط گندم خوبی داشته باشیم، بدین معنا که گندمی که آورده می‌شود، میزان پروتئین، گلوتن، رطوبت، خاکستر و سبوس در آن متناسب باشد.

وی تاکید کرد: بر اساس استانداردهای موجود ۸۵ درصد سبوس در داخل آرد می‌ماند، اما در آرد کامل فقط ۵ درصد سبوس‌گیری صورت می‌گیرد.

یگانگی بیان داشت: اداره غله و خدمات بازرگانی به‌عنوان تأمین‌کننده گندم و آرد بر کارخانجات تولید آرد نظارت دارد و نظارت بر کار نانوایان بر عهده اتاق اصناف می‌باشد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تمام تلاش دولت بر این است که گندم با کیفیت را به گندم استان اضافه کند و آرد با کیفیت در اختیار نانوایان قرار دهد.

یگانگی با اشاره به مهارت نانوا در عمل آوردن خمیر و طبخ نان گفت: خواب آرد در نانوایی، خواب خمیر، مواد مورد استفاده در تهیه خمیر و… عوامل مؤثر در پخت نان با کیفیت می‌باشد، کیفیت نان تلفیقی از هنر و علم است، که باید به درستی صورت گیرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.