آمار نگران کننده از وضعیت فولاد/ چرا میزان تولید کاهش یافت؟

تابناک یکشنبه 31 فروردین 1404 - 13:06
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گزارشی از عملکرد صنعت فولاد کشور در دوازده ماهه سال ۱۴۰۳ منتشر کرد که نشان می دهد که سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲، شاهد افت شدیدی در تولید کل محصولات فولادی و فولاد میانی بوده‌ایم .

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گزارشی از عملکرد صنعت فولاد کشور در دوازده ماهه سال ۱۴۰۳ منتشر کرد که مقایسه‌ای بین میزان تولید محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد ایران را در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را نشان می‌دهد که بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد مربوط به کنسانتره سنگ‌آهن بوده و پس از آن، ورق گرم بیشترین رشد را تجربه کرده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، براساس اطلاعات جدول کاهش در مجموع تولید مقاطع طویل فولادی به ویژه میلگرد نشان‌دهنده یک چالش جدی در این بخش است که می‌تواند ناشی از رکود در ساخت و ساز داخلی، کاهش پروژه‌های زیربنایی و یا مشکلات در صادرات باشد. 

 ازسویی دیگر، افزایش در مجموع تولید مقاطع تخت فولادی نشان دهنده این است که تقاضا یا توان تولید در این بخش وضعیت بهتری داشته است که می‌تواند مرتبط با صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، یا سایر صنایعی باشد که از ورق فولادی استفاده می‌کنند. همچنین کاهش در محصولات میانی کاهش تولید بیلت و بلوم  و اسلب  که مواد اولیه برای تولید مقاطع طویل و تخت هستند نگران‌کننده شده است ازسویی دیگر،  رشد در آهن اسفنجی امری مثبت است. 
 
 کم رونقی تجارت فولاد، زیر سایه بازی تعرفه ها
 
به گفته کارشناسان با بررسی میزان استفاده از ظرفیت اسمی تولید در هر یک از محصولات می توان نتیجه گیری کرد که آیا محدودیت در تقاضا وجود داشته است یا مشکلات تولید باعث کاهش خروجی شده است. همچنین سیاست‌های دولتی مانند تغییرات در تعرفه‌ها و عوارض صادراتی بر تولید و تجارت فولاد اثرگذار بوده است. 
 
روندهای متضاد در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد نشان می‌دهد که صنعت در این دوره با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو بوده است. کاهش تولید در بخش مقاطع طویل، به ویژه میلگرد،نبشی و ناودانی ناشی از رکود در بخش ساخت و ساز بوده که نیازمند توجه است اما رشد در بخش مقاطع تخت و آهن اسفنجی، نقاط قوت این صنعت را نشان می‌دهد.
 
آمار نگران کننده از وضعیت فولاد/ چرا میزان تولید کاهش یافت؟
 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید