به گزارش خبرگزاری مهر، احمد توصیفیان با اشاره به برنامه ویژه وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر تقویت و ارتقای سطح مهارت کارجویان و کارگران در قالب طرح «ایران ماهر»، اظهار داشت: در این طرح توسعه مهارت در صنایع و واحدهای تولیدی باهدف افزایش تولید باکیفیت در اولویت قرار دارد.
نقش مؤثر مهارت نیروی کار در ایجاد ارزش افزوده
وی با اشاره به اینکه آموزشهای مهارتی بهرهوری را در نیروی کارافزایش میدهد، افزود: در همین راستا باید برای نیروی انسانی ماهر سرمایهگذاری کرد چرا سرمایهگذاری برای نیروی انسانی اولویت وزارت کار است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان، گفت: اگر کارجویان قبل از بازار کار و در حین کار دورههای آموزش مهارتی و تکمیلی را طی کنند به نفع جامعه و کارفرما خواهد بود و موجب ارتقای سطح مهارت کارگران و افزایش بهرهوری و کیفیت تولید خواهد شد.
توصیفیان، ادامه داد: در کشورهای درحالتوسعه و یا توسعهیافته یکی از مهمترین عناصر در ارتقای بهرهوری و کیفیت تولید سرمایههای انسانی است، به همین دلیل بالابردن سطح مهارت کارگران و منابع انسانی در سطوح مختلف نقش مؤثری در ایجاد ارزش افزوده و افزایش کیفیت محصولات دارد.
وی تصریح کرد: افزایش کیفیت آموزشهای مهارتی در راستای رشد اقتصادی پایدار و منطبق با نیاز بازار کار و تربیت نیروی ماهر از مهمترین ویژگی طرح ایران ماهر است.
نقش پویش «ایران ماهر» در ترویج فرهنگ کار
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای، تصریح کرد: گسترش و افزایش این آموزشها و جذب جوانان و افراد جویای کار میتواند موجب رقابت سالم میان آنها در زمینههای مهارت فنی و حرفهای و در نهایت شناسایی و کشف استعدادهای برتر و نخبگان مهارتی میشود.
توصیفیان با بیان اینکه جوانان و کارجویان برای گرفتن مدرک رو به گسترش است و کسب مدرک جای مهارتآموزی را گرفته است، بیان کرد: ایجاد بستری مناسب برای ارتقای بیشتر مهارتهای حرفهای، تکیه بر توانایی و مهارتهای فردی و اینکه نباید کار را پشتمیزنشینی دید، سبب میشود تا اولاً کمبودها و نواقص بهدرستی شناسایی شده، ثانیاً با برنامهریزی مناسب در راستای رفع آنها تا رسیدن به سطح مهارتهای کافی در جهت اشتغال و کسب درآمد تلاش کرد.
وی تصریح کرد: امیدوارم با پویش ایران ماهر و افزایش دانش و مهارت کارگران، مدیران بنگاههای اقتصادی، سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای کارگری و کارفرمایی در زمینه موضوعات مرتبط با ارتقای فرهنگ کار و تلاش و مهارتآموزی بتوانیم در ارتقای فرهنگ کار و ترویج مهارتآموزی و کارآفرینی در سطح جامعه موفق عمل کرده و شاهد پویایی هر چه بیشتر واحدهای تولیدی در سطح استان باشیم.
توسعه آموزشها نیاز بازار کار است
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان به رویآوردن کارجویان و جوانان به کار جمعی و گروهی تأکید کرد و افزود: تشکیل تعاونی در حوزههای مختلف میتواند یکی از راههای تجمیع سرمایههای خرد و در نهایت اشتغال شود که این مقوله مهم باید در استان فرهنگسازی شود.
توصیفیان به نیاز امروز جوانان جویای کار در استان اشاره کرد و گفت: ارتقای فرهنگ کار و توسعه آموزشهای مهارتمحور بر اساس نیاز بازار کار و تقاضا واحدهای تولیدی و همچنین آموزش مشاغل نوین و دانشمحور ضروری است و انتظار داریم همکاران عزیزمان در اداره کل فنی و حرفهای استان به این موضوع در راستای تحقق راهبرد «ایران ماهر» گامهای اساسی بردارند.