به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا گلپایگانی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین رکن سرمایهگذاری اعتقاد مردم است، اما در این بین به مشارکت طلبیدن مردم نیز اهمیت بالایی دارد.
وی تصریح کرد: در رویکرد نوین شرکت بازآفرینی شهری ایران در مقیاس ملی توجه ویژه به مشارکت مردم شده است، تجربه نیز نشان داده اگر مردم پای کار آبادانی و عمران بیایند نتایج خوبی خواهد داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه تولید مسکن که یکی از نگرانیهای عمده مدیران ارشد کشور است، آنچه توسط مردم در بافتهای فرسوده و اسکانهای غیررسمی صورت گرفته، ۷۰ درصد نسبت به برنامه پیشرفت داشته است و این نشاندهنده نقش مردم است.
گلپایگانی اضافه کرد: در سال جاری با همت مدیران کشوری، استانی و شهری عدد تحقق مسکن به ۱۰۰ درصد یعنی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال خواهد رسید، که بخشی از مشکلات بافتهای ناکارآمد را کاهش خواهد داد و نیاز مردم به فضای سکونت را برآورده میکند.
وی خاطرنشان کرد: جایی که سرمایهگذاری در موضوع سکونت در بافتهای فرسوده و ناکارآمد اتفاق میافتد چند مسئله را بهصورت همزمان رفع میکند، به این ترتیب که از ظرفیت موجود در شهرها بهره گرفته شده و نیاز به آمادهسازی، تأمین زیرساخت و سرانهها نخواهیم داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: احیای مراکز تاریخی و قدیمی شهرهای کشور باعث تزریق روحیه نشاط و شادابی به همه مردم میشود چراکه مردم بیشترین رفت و آمد را به مرکز شهر دارند و این رفت و آمد در یک فضای مناسب، زیبا و فرحبخش روحیه مردم را بهبود میبخشد.
گلپایگانی با اشاره به اینکه نوسازی در بافتهای فرسوده شهرها با مشارکت مردم، خودبهخود باعث انسجام اجتماعی بیشتر بین مردم میشود و. پیوند بین دولت و مردم را نیز افزایش میدهد.
وی اذعان داشت: تقویت نقش مردم در پروژههای نوسازی، بهسازی و ارتقای کیفیت بافتهای فرسوده اهمیت بالایی دارد، چهارمحال و بختیاری در کشور سرآمد است چراکه حاشیهنشینی و اسکانهای غیررسمی در این استان بسیار کم است، که مهمترین دلیل آن فهم و فرهنگ مردم میباشد که به دنبال تصرف زمین و ساخت و سازهای غیرمجاز نیستند و متعهدانه آنچه که قانون تعیین کرده را پذیرفتهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان داشت: همین امر منجر شده هزینههای نوسازی در چهارمحال و بختیاری کاهش یابد.
وی با اشاره به پروژه شهرداری شهرکرد در خصوص پیادهراه خیابان ملت گفت: این پروژه بسیار جسورانه است اما در ارتقای فضای شهری شهرکرد نقش بسزایی دارد و چهره مرکز شهرکرد را تغییر داده در جهت پایداری هویت این شهر اجرا میشود.
گلپایگانی با اشاره به بهسازی معابر و آسفالت خیابانها افزود: به دلیل عملکرد بسیار خوب چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۳ قیر رایگان برای محلههای هدف بازآفرینی تأمین خواهد شد، تا بتواند در بهبود چهره محلهها تأثیرگذار باشد و بسیجی برای پایان دادن به معابر خاکی محلههای ناکارآمد چهارمحال و بختیاری شکل گیرد.