به گزارش خبرنگار مهر، حیدر فتحزاده ظهر یکشنبه در مجمع سلامت استان آذربایجان شرقی با هشدار نسبت به تحولات جمعیتی کشور اظهار کرد: در حال حاضر نرخ مرگومیر از نرخ تولد پیشی گرفته است؛ بهگونهای که در یک ماه گذشته، تنها ۴۰ هزار تولد و ۲۸ هزار مرگ ثبت شده که این آمار یادآور شرایط دهه ۳۰ و ۴۰ خورشیدی است.
وی با بیان اینکه شاخص امید به زندگی در استان برای مردان ۷۵ سال و برای زنان ۷۶.۵ سال است، گفت: برای بهبود این شاخص، باید تمامی عوامل مؤثر در سلامت و توسعه انسانی را مدنظر قرار دهیم.
فتحزاده افزود: از سال ۱۴۰۵ آغاز موج افزایش طبیعی مرگومیر در کشور خواهد بود و جمعیت جوان رو به کاهش است. همچنین میزان باروری کلی به ۱.۶ درصد رسیده که این روند، خطرناکتر از کاهش صرف جمعیت است و ساختار هرم سنی را به هم میریزد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اذربایجان شرقی با اشاره به اینکه نتوانستیم از پنجره جمعیتی بهدرستی بهرهبرداری کنیم، تأکید کرد: اگر این فرصت را به تهدید تبدیل کنیم، تبعات اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی سنگینی خواهیم داشت.
وی همچنین گفت: در سال ۱۳۳۵، تنها ۱۷ درصد زنان باسواد بودند و این عدد اکنون به ۷۹ درصد رسیده است که نشان از آگاهی عمومی دارد. باید سلامت نسلی و بیننسلی را بهصورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
فتحزاده با بیان اینکه جمعیت استان در سال ۱۴۰۳ به بالای ۴ میلیون نفر رسید و تختهای درمانی از ۷ هزار مورد گذشت، خاطرنشان کرد: در پنج سال آینده، ۳۶ درصد کارکنان دولت در استان بازنشسته میشوند و نیاز فوری به جذب نیروهای متخصص داریم.
وی در پایان با اشاره به اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بخشی از این منابع ملی و بخشی استانی است که تلاش داریم در سال ۱۴۰۴ با کمک مسئولان، اعتبارات را افزایش دهیم تا بتوانیم شاخصهای توسعه انسانی و امید به زندگی را ارتقا بخشیم.