شناخت متقابل ایران و ترامپ، زمینه‌ساز توافق

الف یکشنبه 31 فروردین 1404 - 14:17
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که «شناخت متقابل ایران و ترامپ زمینه‌ساز ایجاد توافق است»، گفت: این شناخت از یکدیگر همچنین می‌تواند تسهیل‌کننده ایجاد یک توافق پایدار میان ایران و آمریکا باشد.

«رضا ذبیحی» در گفت‌وگو با ایسنا درباره دورنمای مذاکرات ایران و آمریکا گفت: همان‌طور که مقامات ایرانی و آمریکایی کم و بیش عنوان کرده‌اند، این مذاکرات به نحو مطلوبی پیش می‌رود. البته آنچه باعث شده این مذاکرات شکل گرفته و روند مناسبی داشته باشد شناخت متقابل ترامپ و ایران از یکدیگر است که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ این شناخت برای هر ۲ حاصل شد.

این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه افزود: این شناخت متقابل باعث شده که هر ۲ طرف گام‌های دقیق‌تر و در عین حال محتاطانه‌تری برای حرکت به سوی یک تفاهم بردارند. به عنوان نمونه ترامپ با آگاهی از اینکه ایران به خواسته‌های غیرمنطقی و فراتر از حد معقول تن در نمی‌دهد، نسبت به خواست خود برای برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران چشم‌پوشی کرده و نسبت به تداوم وجود صنعت هسته‌ای ایران چالشی ایجاد نکرده است.

ترامپ و تیمش این آگاهی را یافته‌اند که انجام غنی‌سازی، خط قرمز ایران است

ذبیحی تصریح کرد: همین مساله باعث شده است که هیات مذاکره کننده آمریکایی با غنی‌سازی اورانیوم در حد ۳.۶۷ که برای سوخت نیروگاه هسته‌ای لازم است، مخالفتی نداشته باشد، زیرا ترامپ و تیم او این آگاهی را یافته‌اند که انجام غنی‌سازی، خط قرمز ایران است.

این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد:‌ به جز حفظ صنعت هسته‌ای و انجام غنی‌سازی، حفظ برنامه موشکی ایران که ارتباط مستقیم با توانایی دفاعی کشور دارد نیز از جمله خطوط قرمز ایران است و به همین دلیل ایران تصریح کرده که در زمینه برنامه موشکی مذاکره‌ای نمی‌کند و بر محدود شدن مذاکرات نسبت به مساله هسته‌ای تاکید ورزیده است.

 سایت غنی‌سازی شهید علیمحمدی

آمریکا می‌داند هیچ نظمی در منطقه بدون حضور ایران شکل نخواهد گرفت 

ذبیحی با طرح این پرسش که «یکی از مسائل دیگر میان ایران و آمریکا موضوعات منطقه‌ای است و اینکه آیا امکان همکاری در این زمینه وجود دارد یا خیر؟»، گفت: ایران همیشه از کاهش تنش‌های منطقه‌ای استقبال کرده و اگر آمریکا بتواند در این زمینه نقش سازنده‌ای ایفا کند و دخالت‌های خود را در امور منطقه‌ای کاهش دهد، می‌تواند چنین فضایی نیز شکل بگیرد.

این استاد روابط بین‌الملل افزود: البته همه اینها منوط به این است که مذاکرات هسته‌ای به چه صورت پیش برود و در صورتی که دولت ترامپ در این زمینه حسن نیت خود را نشان بدهد، امکان بسط مسائل مذاکرات وجود دارد، زیرا آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن به خوبی آگاه هستند که هیچ نظمی در منطقه بدون حضور و همراهی ایران شکل نخواهد گرفت.  

ذبیجی ادامه داد:‌ رئیس‌جمهور ایران اخیرا اعلام کرده است که ایران با سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در ایران مخالفتی ندارد و از سوی دیگر برخی رسانه‌های آمریکایی از اعلام آمادگی آمریکا در این زمینه خبر داده‌اند، مسلم است که اگر بخواهد چنین رویدادی رخ دهد، نیازمند آن است که ۲ طرف گام‌های بیشتری به سمت تفاهم بردارند تا از یکسو زمینه برای صلح و ثبات منطقه‌ای فراهم شود و از سوی دیگر زمینه برای تحکیم و قوام توافق هسته‌ای به وجود آید.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.