به گزارش خبرنگار مهر، حاتم بوستانی پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست هیأت رئیسه دانشگاه با اصحاب رسانه که به مناسبت آغاز هفته سلامت برگزار شد، بیان کرد: به رغم اجرای «پویش نه به تصادف»، تعداد تصادفات زیاد شد که بخشی به دلیل افزایش مهمانهای نوروزی بود در حالی که امکانات از جمله ماشین و جاده تغییر نکرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: قرار بود این پویش تلنگری برای مردم باشد، در مدت کوتاهی و انرژی که گذاشته شد کار خوبی صورت گرفت اما نباید رها شود چرا که سبب میشود حتی مسئولان از جمله تولیدکنندهها، امکانات پلیس راهور، حوزه عمرانی و … حساس شوند لذا پویش باید با قدرت بیشتر ادامه پیدا کند.
به گفته وی، عمده تصادفات به دلیل ماشینهای با ایمنی پایین است که سرعت بالا، ایستایی کم و آسیب شدید دارند.
تهدید جوانی جمعیت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، جوانی جمعیت را تهدیدی بزرگ خواند و افزود: بازه زمانی که خانوادهها در ایران از ۶ فرزند به سه فرزند رسیدند حدود ۱۰ سال بوده که کمترین طول مدت در دنیا است.
بوستانی گفت: مهمانها و مهاجرانی در کشور داریم که رشد آنها زیاد است و اگر با این روند ادامه یابد دو سوم در سال ۱۴۸۰ غیرایرانی خواهد بود.
وی با اشاره به سفر کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خوزستان در هفتههای اخیر، بیان کرد: این کمیسیون از بیمارستان گلستان، شهرهای هفتکل، مسجدسلیمان، لالی، اندیکا، رامشیر و رامهرمز بازدید داشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: در طول سفر کمیسیون اکثر مشکلات شهرها در درخواستها قید و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان کشور تأیید کردند به گونهای که بیان کردند فکر نمیکردیم خوزستان با این میزان منابع این حد محرومیت داشته باشد.
بوستانی اظهار کرد: قریب به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از بیمه سلامت دریافت شده است و همچنین از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبات از تأمین اجتماعی ،۵۷۰ میلیارد تومان اخذ شده است.
وی ادامه داد: نامهای به بیمه سلامت زده شده مبنی بر اینکه تا اول اردیبهشت ماه برای پرداخت مابقی بدهیهایش زمان دارند همچنین به تأمین اجتماعی اعلام شده که تا ۱۵ اردیبهشت مهلت پرداخت دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه حضور بخش خصوصی در ارائه خدمات و نظارتهای درمانی را باید بیشتر کرد، گفت: در سفر کمیسیون بهداشت به خوزستان ۱۶ خرید خدمت مصوب شد که وزرات خانه یکجا پول یکسال را پرداخت میکند تا با بخش خصوصی قرارداد بسته شود.
بوستانی عنوان کرد: پیش از حضور بنده، شورای تأمین استان یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتها و پتروشیمیها مصوب کرده که تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی با گلایه مندی از برخی شرکتها گفت: کار بنگاه داری، باشگاه داری یا ساخت بیمارستان در شهرهای دیگر انجام میدهند اما ۵۰ میلیارد برای درمان آلودگی که خود ایجاد کردهاند پرداخت نمیکنند.
راه اندازی ۲ بیمارستان صحرایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اقدامات تهیه دو دستگاه بیمارستان صحرایی عملیاتی شده است: افزود: در ایام اربعین، سفر راهیان نور و خدمات رسانی به مناطق محروم منتظر رسیدن بیمارستان صحرایی از استان دیگر هستیم اما اکنون این کار از طریق مسئولیتهای اجتماعی مناطق نفتخیز انجام میشود و امیدواریم تا چند ماه اینده (بدون ماشین آلات) در اختیار قرار گیرد.
بوستانی با اشاره به مساله آلودگی هوا عنوان کرد: این مساله بر سلامت مردم به خصوص کودکان اثرگذار است لذا لازم است عوامل آلودگی در استان مورد بررسی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: فردی که دچار سکته مغزی میشود یک تا پنج ساعت تایم طلایی دارد اما زیر یک ساعت بیشترین استفاده را میبرد لذا از سال گذشته در این راستا اقداماتی صورت گرفت تا با تل استروک در مکانی که سی تی اسکن وجود دارد آزمایشات مشاهده و معاینه صورت میگیرد سپس اجازه تزریق داده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص تجهیز آمبولانسها بیان کرد: مجهز کردن به تجهیزاتی پیشرفته و فناورانه با تجهیزات وزارت در حال انجام است که در سکته قلبی بسیار هوشمند شدهاند، دستگاههایی هستند ک نوع سکته، داروهایی که باید و یا نباید تزریق شوند مشخص میکند.
بوستانی با اعلام اینکه دارو و شیرخشک عمدتاً وارداتی هستند، عنوان کرد: مصرف شیر خشک نان در خوزستان بسیار است اما در مرکز همکاران مرکز در تلاش هستند تا این مساله حل شود.