روسای دانشگاه‌هایی که در دولت چهاردهم تغییر کردند/ علت تأخیر در تأیید روسای این دانشگاه‌ها چیست؟+ جدول

اقتصادنیوز یکشنبه 31 فروردین 1404 - 17:28
اقتصادنیوز: در دولت چهاردهم تاکنون روسای جدید 25 دانشگاه کشور منصوب شدند؛ این در حالیست که با گذشت 8 ماه از آغاز به کار این دولت، هنوز روسای برخی دانشگاه‌ها تغییر نکرده‌اند. اقتصادنیوز در این گزارش به بررسی علت این موضوع پرداخته است.

به گزارش اقتصادنیوز، کابینه مسعود پزشکیان در قالب دولت چهاردهم 31 مردادماه 1403 از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت و حسین سیمایی صراف به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب و منصوب شد. از زمان انتصاب حسین سیمایی صراف به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت چهاردهم، روسای 25 دانشگاه کشور که زیر نظر این وزارتخانه فعالیت می کنند با حکم او تغییر کرده اند.

ناگفته نماند هنوز حکم ریاست برخی از این روسا توسط کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی تایید نشده است. بنابراین برخی از این مدیران هم اکنون با حکم «سرپرست» مشغول به اداره دانشگاه هستند.

اقتصادنیوز در این گزارش به بررسی تغییر روسای دانشگاه ها توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخته است. در این جدول، از ابتدای انتصاب سیمایی صراف تاکنون روسای 25 دانشگاه کشور تغییر کرده اند.

photo_2025-04-20_14-55-21

به گزارش اقتصادنیوز، اما در این میان یکی از نکات قابل تأمل این است که سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران شهریورماه سال گذشته به جای محمد مقیمی اداره این دانشگاه را بر عهده گرفت. از آن زمان تاکنون کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها که در دل شورای عالی انقلاب فرهنگی جای دارد، اسامی برخی از روسای تایید شده را اعلام کرد اما در میان اخبار این کمیته نامی از حسین حسینی برده نشد.

در این میان اما مشخص نیست آیا حسینی سرپرست می ماند و وزیر علوم گزینه دیگری غیر از حسینی به کمیته تأیید روسا معرفی می کند یا نام سرپرست فعلی دانشگاه تهران در لیست روسایی که قرار است در آینده تأیید شوند، قرار می گیرد.

علت تأخیر در انتصاب و تأیید روسای برخی دانشگاه‌ها

این موضوع که علت تأخیر در انتصاب و تایید روسای دانشگاه ها چیست، امروز یکشنبه محور سوال خبرنگاران از حسین سیمایی صراف قرار گرفت. او در این زمینه به رسانه ها گفت: اگر همه چیز در اختیار وزارت علوم بود کار انتصاب یک هفته‌ای تمام می‌شد. اما برای انتصاب یک رئیس دانشگاه باتوجه به حساسیت‌هایی که وجود دارد یک نظامات حقوقی و فرایند قانونی دیده شده که باید طی شود.

به گفته وزیر علوم، فرایند از اینجا شروع می‌شود که اگر کسی را در نظر گرفتیم باید استعلام آن را نیز از چند مرجع بگیریم که این زمان بر است. از همین رو شاهد هستیم یک انتصاب که می‌توانست در یک ماه انجام شود، ۶ ماه طول کشیده است. در گذشته موردهایی داشتیم که افراد ۳ تا ۴ سال سرپرست بودند که البته ما این را نمی‌پسندیم. 

سیمایی صراف این نکته را هم اضافه کرد: در برخی موارد ما منتظر تصمیمات نهادهای خارج از وزارت علوم هستیم. 

وزیر علوم با اشاره به اهمیت تایید حکم سرپرستی و صدور حکم ریاست برای سرپرستان دانشگاه‌ها گفت: حتماً باید حکم ریاست صادر شود تا دانشگاهیان به رئیس مطمئن باشند و رئیس دانشگاه بتواند با اعتماد به نفس بیشتری امور دانشگاه را انجام دهد. البته افرادی که به عنوان سرپرست تعیین کرده‌ایم از همان روز اول مانند رئیس عمل کردند.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.