سوراخ کردن گوش در مترو فقط ۳۰ هزار تومان!

فرارو دوشنبه 01 اردیبهشت 1404 - 09:32
«وسیله‌ای که با آن گوش را سوراخ می‌کنند، باید استریل شود، اما آنچه که در فضای خارج از مطب‎ها رخ می‎دهد، مثل آرایشگاه‎ها و در حال حاضر واگن‎های در حال حرکت مترو فقط با چند پاف الکل است و با همان ابزار برای نفر بعدی هم عمل سوراخ کردن را انجام می‎دهند. هر زمان جسم خارجی وارد بدن شود، باید استریل شود، اگر این کار با دقت و شرایط مناسب انجام نشود، می‎تواند عارضه‌‎هایی مثل ایذر، هپاتیت و بیماری‎های منتقل از راه خون را به فرد دیگر انتقال بدهد.»

گوش‎هایتان را فقط با ۳۰ هزار تومان در چندثانیه، بدون درد و خونریزی سوراخ می‎کنیم! تعجب نکنید، این تبلیغ را در مطب پزشکان عمومی یا متخصص داخلی نمی‎بینید. این روزها متروی تهران به غیر از دستفروشانی که از شیر مرغ تا جون آدمیزاد را برای فروش عرضه می‎کنند، میزبان افرادی است که پا در کفش پزشکان کرده‎اند و به صورت سیار در واگن‎های مترو گوش ملت را سوراخ می‎کنند.

به گزارش ایران، البته کار به سوراخ کردن لاله گوش، پیرسینگ‎ بینی، لب و ابرو هم رسیده است. زنانی که دستشان یک شیشه الکل گرفته‌اند، با ادعای اینکه به صورت کاملاً بهداشتی و بدون حتی یک قطره خون گوش سوراخ می‌کنند، لا به لای مسافرها می‌چرخند و با صدای بلند دنبال مشتری می‌گردند. یکی از آن‌ها با صدای بلند می‌گوید: «به جای اینکه بروی مطب دکتر و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کنید، همین جا بدون درد و خونریزی برایتان گوش سوراخ می‌کنم. بدون سوزن، فقط با فشار دادن نوک انگشت!» 

همیشه هم مشتری پیدا می‌کنند، چون اختلاف قیمت سوراخ کردن گوش در مطب دکتر و واگن مترو ویژه بانوان خیلی به چشم می‌آید به همین دلیل بیشتر اوقات سرشان شلوغ است و دست خالی از واگن خارج نمی‌شوند، به خصوص اگر در قطار مسافری کرج - تهران باشند، با حوصله و وقت بیشتری این کار را انجام می‌دهند و مشتری بیشتری هم پیدا می‌کنند.

اما آنچه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، مسائل بهداشتی این عمل به اصطلاح زیبایی است. قطعاً اگر کار پیرسینگ و سوراخ کردن گوش را در مطب و توسط پزشکان انجام بدهید، مبالغ متفاوت و بالای ۵۰۰ هزار تومان است، اما انجام این کار با قیمت‎۳۰ هزار تومان کمی وسوسه کننده است و آنچه فدا می‎شود، سلامتی است. 

انتقال بیماری با ساده‌انگاری آنی

موضوع خیلی جدی است، چون پای بیماری‌های عفونی و خطرناک به میان می‌آید. دکتر مینو محرز متخصص بیماری‎های عفونی درباره سوراخ کردن گوش و پیرسینگ در مکان‎هایی مثل مترو می‎گوید: «وسیله‌ای که با آن گوش را سوراخ می‌کنند، باید استریل شود، اما آنچه که در فضای خارج از مطب‎ها رخ می‎دهد، مثل آرایشگاه‎ها و در حال حاضر واگن‎های در حال حرکت مترو فقط با چند پاف الکل است و با همان ابزار برای نفر بعدی هم عمل سوراخ کردن را انجام می‎دهند. هر زمان جسم خارجی وارد بدن شود، باید استریل شود، اگر این کار با دقت و شرایط مناسب انجام نشود، می‎تواند عارضه‌‎هایی مثل ایذر، هپاتیت و بیماری‎های منتقل از راه خون را به فرد دیگر انتقال بدهد.» 

به گفته این متخصص عفونی، سوراخ کردن بخش‎هایی از بدن شاید در شرایط استریل مشکلی نداشته باشد، اما اگر در بخش‎های خاصی از بدن مثل بینی، روی زبان و… که محل تجمع آلودگی است انجام شود، می‎تواند عفونت ایجاد کند به همین دلیل هر جایی از بدن مناسب قرار گرفتن حلقه‎های زیبایی نیست. حالا تصور کنید بخواهید در مکانی شلوغی مثل مترو که محل تجمع میلیون‎ها باکتری و ویروس است، این کار انجام شود، قطعاً سلامتی فرد به خطر می‌افتد. 

جریمه ۵۸۰ میلیون تومانی برای خاطیان

مترو هم مثل فرودگاه یا راه‌آهن یگان انتظامی دارد و باید به موارد اینچنینی جدی‌تر ورود کند، چون این موضوع به صورت مستقیم با سلامت شهروندان در ارتباط است. از سرهنگ عباس کرمی، رئیس پلیس مترو تهران و حومه درباره نحوه برخورد با افراد خاطی در این حوزه سؤال کردیم. او با اشاره به اینکه این سوراخ کردن گوش و موارد شبیه به آن با ماجرای دستفروشی فرق دارد، می‌گوید: «مواردی نظیر آن چه که مطرح کردید، گاهی شکایت‌های مردم را هم به دنبال دارد.

 در این زمینه با چندین نفر برخورد داشتیم. نمونه‌های دیگری هم که در مترو به صورت مستمر از طریق چهره‌زنی پیگیری می‌شود، کیف قاپی و دزدی گوشی است، در این موارد هم پلیس توسط چهره زنی مجرم را پیدا کرده و برخوردهای قانونی انجام می‌شود. البته که دزد دستگیر نشده پادشاه است، اما در صورتی که چنین مواردی رؤیت شود، قطعاً به صورت جدی برخورد پلیس را به دنبال دارد.»

او در پاسخ به این سؤال که مسافران از چه طریقی می‌توانند این موضوع را گزارش کنند، می‌گوید: «پلیس‌ها هم با لباس شخصی و هم با فرم در مترو حضور دائم دارند، مردم به راحتی می‌توانند به این افراد دسترسی پیدا کنند و موارد را گزارش بدهند. با عکس فرد مورد نظر هم می‌توان به راحتی خاطی را شناسایی کرد و هم خط آن فرد را رصد کرد.» 

به گفته سرهنگ کرمی، جرم مطرح شده، غیر از اینکه در زمره تخلفات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود بلکه علیه عفت عمومی نیز هست و حتماً با متخلفان برخورد می‌شود. 

دخالت در امور پزشکی چه درمان باشد چه انجام کارهای زیبایی برای غیرپزشکان تاوان سنگینی به همراه دارد. در گذشته شاید جریمه افراد خاطی ۵ میلیون تومان بود، اما طبق مصوبه جدید هیأت دولت که ۴ تیرماه سال گذشته ابلاغ شد، جریمه دخالت غیرپزشکان در امور پزشکی به ۵۸۰ میلیون تومان برای بار اول و یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان برای بار دوم افزایش یافته است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید