۵۴ درصد کودکان کار شناسایی شده در مشهد اتباع افغانی هستند

خبرآنلاین دوشنبه 01 اردیبهشت 1404 - 10:43
معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد گفت: سال گذشته ۴۶۹ کودک کار در مشهد شناسایی شده که ۵۴ درصد این آمار اتباع افغانستانی بدون مجوز و ۴۶درصد ایرانی بودند.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، نیره عابدین‌زاده در گفت‌وگویی با اشاره به سند سامان‌دهی کودکان کار که براساس برش‌های نه‌گانه استانداری تهیه شده است، اظهارکرد: در واقع شرح وظایف و تکالیف سازمان‌ها در این سند مشخص شده و آن‌ها مطابق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در راستای شناسایی، سامان‌دهی و توانمندسازی کودکان کار تکلیف دارند.

وی از شناسایی ۴۶۹ کودک کار در سال گذشته در مشهد خبر داد و گفت: ۵۴ درصد این آمار اتباع افغانستانی بدون مجوز و ۴۶درصد ایرانی بودند اما درخصوص شهرستان‌های دیگر آمار دقیقی نداریم زیرا معمولا فعالیت منسجمی ندارند.

عابدین‌زاده افزود: با این حال این آمار به نسبت سال‌های گذشته کاهش داشته و به موازات آن فعالیت، شناسایی و خدمات توانمندسازی نیز بیشتر شده است؛ ضمن اینکه شناسایی لیدرها و برخوردهای کیفری با عوامل کار کودک بیشتر شده است.

عابدین‌زاده تصریح کرد: کودکان کار مطابق قانون جزو کودکانی هستند که در وضعیت مخاطره‌آمیز قرار دارند، به لحاظ اینکه کار کودک تا هجده سالگی ممنوع بوده و بهره‌کشی اقتصادی تلقی می‌شود؛ مگر اینکه در سنین پانزده تا هجده سالگی حرفه‌آموزی داشته باشند یا در کارهای کم‌خطر و با رعایت بهداشت محیط کار آموزش ببینند. اما به طور کلی کار کودک زیر پانزده سال ممنوع است.

معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد بیان کرد: علاوه بر اینکه قانون برای هر دستگاهی وظایفی تعیین کرده است، ما نیز براساس نیاز شهر، جامعه آماری و توانایی که از سازمان‌ها اطلاع داشتیم، این سند را تدوین کرده‌ایم؛ البته طرح سایبان مهر طی سال‌های گذشته با همکاری دستگاه‌ها در مشهد برگزار شد و موفقیت‌هایی را در پی داشت.

عابدین‌زاده با اشاره به اینکه هیچ‌زمان نمی‌توان آسیب‌های اجتماعی را به صفر رساند، افزود: اما کنترل، مدیریت و پیشگیری از توسعه آن‌ها تکلیفی است که برای همه سازمان‌ها تعیین شده است؛ اگر تکالیفی که قانون به این منظور مشخص کرده به شکل اصولی و منظم انجام شود، دیگر کودکی در شرایط مخاطره‌آمیز قرار نمی‌گیرد که از او بهره‌کشی شود.

وی در خصوص تکالیف سازمان‌ها گفت: آموزش و پرورش در حوزه ثبت‌نام کودکان در مدرسه، مراقبت از آن‌ها و پیگیری بازماندگی از تحصیل آن‌ها وظیفه‌مند است. اداره کار برای نظارت بر واحدهای کاری تکلیف دارد و علوم پزشکی نسبت به درمان بیماری‌های کودکان و خانواده آن‌ها باید اقدام کند.

عابدین‌زاده اضافه کرد: البته تکالیف سازمان‌ها در سال‌های قبل به آن‌ها ابلاغ شده است که بعضی سازمان‌ها نیز این وظایف را به‌خوبی انجام داده‌اند، اما بعضی به دلیل مسائل بودجه‌ای، نیروی انسانی یا اعلام‌نشدن آیین‌نامه‌های مرتبط از وزارتخانه‌ها تکالیفشان را انجام نداده‌اند.

معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه۵ مشهد گفت: امیدواریم با این سندی که در استان تهیه و اجرا می‌شود، کمتر شاهد کار کودکان باشیم اما در کنار تکلیف سازمان‌ها، توجه شهروندان نیز به کودکانی که در وضعیت مخاطره‌آمیز قرار دارند، مهم است. قانون به شهروندان مسئولیت داده است که در صورت مشاهده کودک در وضعیت مخاطره‌آمیز تکلیف به اعلام دارند و در مواردی که خطرات شدیدتری کودک را تهدید کند، در صورتی که خطری برای خودشان نداشته باشند، باید اقدام کنند.

عابدین‌زاده با بیان اینکه مردم می‌توانند در موضوع کودکان کار به شماره۱۳۷ شهرداری مشهد اطلاع دهند،‌ گفت: در برخی موارد پویش‌هایی برگزار می‌شود که اگر متمرکز با طرح «سایبان مهر» باشد، پاسخ می‌دهد، اما در غیر این صورت ممکن است نتایج مطلوبی  نداشته باشد.

46

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.